8 grote voordelen van de iPhone X

De iPhone X is een toptelefoon. En het mag geen verrassing heten: dit is één van de beste smartphones van 2017. Apple spaarde namelijk kosten noch moeite voor de jubileumeditie van de iPhone. Wat maakt de iPhone zo goed? Je leest hier de 8 voordelen van de iPhone X.

Voordeel 1: opvallend design

Allereerst het ontwerp van de iPhone: Apple gaat bij de iPhone X voor een radicaal ander ontwerp. Hierbij zijn de randen rondom het scherm superdun. Het touchscreen neemt daardoor vrijwel alle ruimte aan de voorkant van de iPhone X in. Het resultaat? Een telefoon die er heel futuristisch en strak uitziet!

Voordeel 2: Face ID

Door het nieuwe ontwerp is er geen plaats meer voor Touch ID, de vingerafdruksensor in de startknop onder het scherm. Niet getreurd, want Face ID is een waardige vervanger. Hiermee ontgrendel je de iPhone X door middel van geavanceerde gezichtsherkenning. In de telefoon zitten namelijk allerlei slimme sensoren, waaronder een infraroodcamera. Hiermee kan je alleen met jouw gezicht de telefoon ontgrendelen. Ook in het donker. En nee: Face ID laat zich niet voor de gek houden door een foto voor de camera te houden!

iphone x scherm

Voordeel 3: helder en kleurrijk OLED-scherm

Kijk je naar de iPhone X, dan valt het scherm meteen op. Geen verrassing, aangezien het nagenoeg de complete voorkant van de nieuwe iPhone in beslag neemt. Niet alleen is het display ontzettend helder, het heeft ook een zeer mooie kleurweergave. Dit komt omdat het nieuwe Super Retina-display de OLED-schermtechnologie gebruikt, terwijl andere iPhones een LCD-display hebben. Dankzij Super Retina is het scherm van de iPhone mooier én zuiniger. De kleur zwart hoeft namelijk niet door het scherm verlicht te worden. Twee vliegen in één klap!

Voordeel 4: de snelste telefoon die er is

Apps die in no-time opstarten en zonder haperen overschakelen van de ene naar de andere app? Voor de iPhone X is dat allemaal geen probleem. Apple heeft zijn nieuwe pronkstuk uitgerust met de beste hardware van dit moment. Zo zit er in de telefoon de Apple A11 Bionic-processor. Hij heeft zes kernen, terwijl de A10-processor van de iPhone 7 er vier heeft. De A11 Bionic is door Apple zelf ontworpen en gefabriceerd door Samsung, die de krachtigste chipsets ter wereld maakt. Mede hierdoor is de iPhone X de snelste telefoon van dit moment.

iphone x ios

Voordeel 5: nieuw besturingssysteem, iOS 11

Dit is ook te danken aan iOS 11, de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem. Eén van de grote pluspunten van iOS 11 is dat het erg goed samenwerkt met de hardware van de iPhone X. Het besturingssysteem hapert daardoor niet en is ook zuinig voor de batterij. Daarnaast is iOS 11 geoptimaliseerd om zo de iPhone nog gebruiksvriendelijker te maken. Een goed voorbeeld is het uitgebreidere vergrendelscherm waarop meer meldingen zichtbaar zijn.

Voordeel 6: veel opslaggeheugen

Die leuke WhatsApp foto’s verwijderen vanwege te weinig geheugen? Met de iPhone X hoef je je daar écht geen zorgen meer om te maken. Je hebt namelijk keuze uit 64 en 256 GB opslaggeheugen. Méér dan genoeg ruimte voor al je foto’s, offline opgeslagen Netflix-series en Spotify-songs.

Voordeel 7: indrukwekkende dubbele camera’s

De iPhone X heeft een wel heel bijzondere camera. Deze heeft twee lenzen en hij is geschikt voor Augmented Reality. Ideaal als je een spelletje op de keukentafel wil spelen of om erachter te komen welke sterrenbeelden er te zien zijn. Je hoeft dan alleen maar de camera naar de sterrenhemel te richten. Op het scherm zie je vervolgens waar welk sterrenbeeld te zien is. Ook niet onbelangrijk: de camera’s van de iPhone X maken mooie, scherpe en gedetailleerde foto’s.

iphone x camera

Voordeel 8: goede batterijduur

De iPhone X is een zuinige telefoon. Het scherm verbruikt niet meer energie dan nodig is en iOS 11 is zoals beschreven een energiezuinig besturingssysteem. Daarnaast heeft de telefoon een grotere batterij dan veel vorige iPhones. Hij houdt een dag intensief gebruik, met het kijken naar films en spelen van games, dus makkelijk vol. Weliswaar het laatste voordeel van de iPhone X, maar zeker niet het minste!

De opvolgers: iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max

Op 10 september 2019 heeft Apple drie nieuwe iPhones gelanceerd: iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Benieuwd naar de opvolgers? Check hier alles over de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max.

Gerelateerde artikelen