Bereid je voor op het WK

Eindelijk is het zover! Van 18 november tot en met 18 december zien we het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar. Voor het eerst in de geschieden vindt het WK in het najaar plaats met de finale rond de Kerst. Geen gefeest dus op straat of in de tuin dit keer. We hebben een paar tips voor je zodat je goed voorbereid bent. En wie weet maak jij het WK live mee in het Huis van Oranje, hét officiële Oranjefanevent van de KNVB.

Wedstrijdschema

Voetbalfan of niet, het WK is een groot spektakel. We weten inmiddels dat het Nederlands elftal in groep A zit. Op maandag 21 november om 17:00 uur is de eerste wedstrijd tegen Senegal. En op vrijdag 25 en dinsdag 29 november proef jij misschien wel de sfeer in het Huis van Oranje als ons elftal het opneemt tegen Ecuador en Qatar. Op zaterdag 3 of zondag 4 december is dan weer de volgende ronde, afhankelijk van de uitslag van de wedstrijden

Wij staan achter ons Oranje tijdens fan-event ‘Huis van Oranje’

We zijn al jaren trotse sponsor van de KNVB. Tijdens alle wedstrijden en toernooien steunen we zowel Oranje als onze Leeuwinnen. Mark Versteegen, directeur Sponsoring bij KPN: “Sportief gezien is het WK het allerhoogste podium waar spelers en miljoenen fans wereldwijd jarenlang naartoe leven. Fantastisch dus dat Oranje hierbij aanwezig is. Vanuit het ‘Huis van Oranje’ staan we massaal achter Oranje en moedigen we onze mannen aan. Samen met onze klanten gaan we er één groot feest van maken.”   

In de Johan Cruijff ArenA, die omgetoverd wordt tot het ‘Huis van Oranje’, krijgen Oranjefans de kans om de wedstrijden van het Nederlands elftal live te volgen op schermen van in totaal 600 m2. Een bijzondere kijkervaring die in Nederland nog nooit op deze schaal is vertoond. Voordat de wedstrijd begint, genieten onze genodigden van Nederlandse topartiesten als Ronnie Flex, Flemming, Typhoon en Emma Heesters. En tijdens de rust zorgt DJ La Fuente voor een spectaculaire halftime-show. Vanaf het gigantische podium blikken verschillende Oranjelegendes en vlogger en oud-voetballer Soufiane Touzani vooruit op de wedstrijd. En Jack van Gelder haalt unieke herinneringen op van vorige WK’s. Winnen we? Dan wordt er na de wedstrijd lekker doorgefeest! Lees hier alles over het Huis van Oranje.

Misschien ben jij er wel bij!

Als klant van ons heb jij een streepje voor omdat we sponsor zijn van de KNVB. Beantwoord daarom snel de prijsvraag en wie weet heb je straks een van de beste plekken in het Huis van Oranje. En maak je kennis met een van de artiesten tijdens een backstage beleving. Zo maken we er samen met alle Oranjefans een groot feest van! Maak kans op VIP tickets

Kijk alle wedstrijden in haarscherp beeld: NPO 1 UHD

We zorgen ervoor dat jij het voetbalspektakel beleeft. In haarscherp beeld. Heb je de tv-ontvanger type VIP5202 of ZXV8001 en een tv die geschikt is voor 4K? En heb je voldoende internetsnelheid? Dan kan je straks kijken naar het speciale NPO1 UHD kanaal op 690. Dit kanaal verschijnt automatisch en je hoeft hier niks voor te doen. Is je tv-ontvanger niet geschikt, maar heb je wel voldoende snelheid en een recente smart-tv die UHD ondersteunt? Dan kan je dit kanaal ook ontvangen via de KPN Smart TV app. Veel kijkplezier!

Daag je vrienden uit met een poule

Je kent ze wel: voetballiefhebbers die de sterspelers van Engeland, Spanje en Italië kennen als hun eigen broekzak. Of alles over het WK weten. De oude uitspraak: “de bal is rond”, betekent dat in voetbal eigenlijk alles kan gebeuren. Dus ook al ben je geen echte voetbalkenner, een poule maken met je vrienden kan natuurlijk altijd. En is een leuke manier om in de stemming te komen. Iedereen in de groep voorspelt de uitslagen. Hoe meer jouw voorspelling uitkomt, hoe meer punten je verdient. Helemaal geen verstand van? Kies dan op deze poulemaker voor ‘Snel invullen’ en daarna ‘Doe maar wat'. Het hele schema wordt automatisch voor je ingevuld. Lekker makkelijk! 

Dit WK daag je niet alleen je vrienden uit, maar ook andere KPN klanten in een speciale KPN poule. Log hiervoor in met de PiM app, powered by KPN. En natuurlijk maken we de winnaars blij met leuke prijzen, zoals kaarten voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal, een Samsung Galaxy Watch 4 en Samsung Galaxy Buds+. Ik doe mee aan de KPN poule

Voetbal voor iedereen #OneLove

Heb je al gehoord van de OneLove campagne? Met deze campagne willen we benadrukken dat alle voetballiefhebbers maar 1 ding gemeen hebben: de liefde voor het voetbal. Daarmee zijn we voor verbinding en tegen elke vorm van discriminatie. OneLove heeft internationaal als onderschrift ‘football has the power to unite people’, geïnspireerd op de bekende uitspraak van Nelson Mandela over sport. 10 landen omarmen deze campagne uit Nederland. De aanvoerders van België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Wales, Zweden, Zwitserland en Nederland dragen daarom de komende interlands de OneLove-aanvoerdersband.
 
De aanvoerder van het Nederlands elftal, Virgil van Dijk: “Het is een belangrijke boodschap die bij het voetbal past: op het veld is iedereen gelijk en dat zou overal zo moeten zijn. Dat dragen we graag uit met OneLove. Ons team deed dat al en het is mooi om te zien dat nu ook andere landen zich hierbij aansluiten.”  

Een goede verbinding is het halve werk

Waar je in huis of buitenshuis het WK ook gaat kijken: een goede verbinding is het halve werk. Kijk je via de tv-ontvanger, dan heb je op die plek de kwaliteit die je gewend bent. Ga je de wedstrijden op je smartphone of tablet bekijken? Dan heb je naast onze iTV app natuurlijk ook een stabiele wifiverbinding nodig. Haal daarom het maximale uit jouw wifi met de KPN Wifi Manager.

Ben je niet in de buurt van je modem? Dan wil je zeker weten dat je internet het goed doet. Een extra MB-bundel kan handig zijn. Zo stream je zorgeloos de hele wedstrijd via mobiel internet. Vaker meer MB’s nodig? Kijk dan naar een abonnement met Unlimited data .

Wat vindt KPN van het WK in Qatar?

KPN steunt het Nederlandse voetbal. Van de Eredivisie tot de KNVB. Daarmee steunen wij onder meer Oranje, de Leeuwinnen en e-Oranje. Dat doen wij, omdat we er in geloven dat sport verbindt. KPN is géén sponsor van het WK, de FIFA of Qatar. De keuze van de FIFA om het WK te organiseren in Qatar is in onze ogen terecht kritisch ontvangen, ook door de KNVB.

Wij steunen de inzet van de KNVB om de deelname van Oranje aan het toernooi aan te wenden om de mensenrechtensituatie en arbeidsomstandigheden in Qatar bespreekbaar te maken, en te helpen verbeteren. Uiteraard voor zover dit in het vermogen van een voetbalbond ligt.

Onze activiteiten richten zich op het thuis beleven van dit evenement. Dat past ons bedrijf en de diensten die we leveren: Internet en TV. Zo kan iedereen in Nederland die dat wil dit evenement met elkaar beleven: thuis, bij de buren of in de kroeg. Om die reden werken we ook mee aan het fan-evenement ‘Huis van Oranje’, dat georganiseerd wordt door de KNVB in samenwerking met een groot aantal partijen. Zo kunnen wij Oranje op afstand steunen en hier in Nederland het toernooi beleven.

Gerelateerde artikelen