Voetbal verbindt!

In Nederland zijn er maar liefst 3.000 voetbalverenigingen, die samen het grootste sociale netwerk van Nederland vormen. Ieder weekend komen er 3,5 miljoen mensen van deze clubs samen en helpen ze elkaar als dat nodig is. In een wereld die soms steeds afstandelijker lijkt te worden, blijkt amateurvoetbal juist te kunnen verbinden.

Jouw Club Voor Iedereen

Daarom hebben de KNVB en het Oranje Fonds de documentaire ‘Jouw Club Voor Iedereen’ gelanceerd, met bijzondere verhalen uit het amateurvoetbal waaruit deze verbinding blijkt. Zo nemen we een kijkje bij AVV Sloterdijk, veel meer dan alleen een voetbalvereniging. Het is een thuishonk voor buurtbewoners, statushouders en ongedocumenteerden met een gedeelde interesse: voetbal. Maar dit is slechts één van de vele inspirerende verhalen.

Gijs de Jong van de KNVB: ‘iedere club, ieder team en iedere speler heeft een bijzonder of inspirerend verhaal en dat is geweldig om te zien. Het geeft heel goed de maatschappelijke functie van onze clubs weer.’ En daar sluit Sandra Jetten van het Oranje Fonds zich bij aan. ‘Doordat iedereen op de club een gemene deler heeft, voetbal, verbindt dat mensen met elkaar. Of je nu speler bent, in de kantine de frieten bakt of de lijnen op het veld trekt. Zo zorgen de voetbalclubs ervoor dat iedereen mee kan doen, wie je ook bent en wat je ook doet.’

Bekijk de documentaire

Als trotse partner van het voetbal heeft KPN meegeholpen om deze documentaire te realiseren. ‘Jouw Club Voor Iedereen’ is elke zondag om 20:00 te zien op Beleef KPN (kanaal 41).
Of bekijk de documentaire On Demand. Ga in het menu van je interactieve TV naar ‘Films’, selecteer ‘Films Huren’ en ga vervolgens naar ‘Uitgelicht’.

Gerelateerde artikelen