iPhone 7 vs iPhone 8: vergelijk de Apple-toppers!

Op het eerste gezicht is de iPhone 8 niet anders dan de iPhone 7. Toch verschillen de telefoons van elkaar. Zo zit de iPhone 8 boordevol nieuwe technologie. In deze iPhone 7 vs iPhone 8 vergelijking ontleden we beide iPhones, zodat jij precies weet welke jij moet hebben!

iPhone 7 vs iPhone 8: als twee druppels water

Zoek je een nieuwe iPhone? Je kunt dan onder andere kiezen uit de iPhone 8 of iPhone 7. Deze telefoons hebben beide het klassieke iPhone-design met schermranden en een homeknop. Ook qua afmetingen zijn ze gelijk. Een groot verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 8 is dat de nieuwste een glazen achterkant heeft. Dit geeft de iPhone 8 een bijzonder strakke look. Ook kun je ‘m daardoor draadloos opladen. Dit kan de iPhone 7 met zijn metalen achterkant niet.

De iPhone 8 is beschikbaar in gold, space grey en silver. De iPhone 7 heeft een uitgebreider kleurenpalet: black, silver, gold en rosé-gold.

iPhone 7 vs iPhone 8: welke is picture perfect?

De camera van de iPhone 8 heeft met 12 megapixels niet meer megapixels dan die van de iPhone 7. Wel heeft hij veel sterkere camerasensoren, verbeterde beeldstabilisatie en een quad-LED flitser voor nóg betere resultaten.

Dankzij fotostudio-technologie en de verbeterde camera-hardware creëer je met de iPhone 8 prachtige portretten. Het is net alsof je met een professionele fotograaf in een fotostudio staat. Dit komt onder andere door de software waarbij je de lichtinval kunt aanpassen om zo een zeer realistisch en mooi portret te schieten. Een mooie upgrade vergeleken met de iPhone 7.

iPhone 7 vs iPhone 8: hoe zit het met Augmented Reality?

Dankzij de verbeterde camera’s zijn ook de mogelijkheden voor Augmented Reality (AR) enorm toegenomen bij de iPhone 8. Je telefoon voegt dan op het scherm virtuele objecten toe aan het beeld dat de camera 'ziet'. De iPhone 7 kan dit al met apps, maar dankzij verbeterde camera’s kan zijn opvolger dit extra realistisch. Onder andere omdat deze telefoon extra goed diepte ziet.

iPhone 7 vs iPhone 8: snelheidsmonsters

Dankzij de Apple A11 Bionic-processor is de iPhone 8 een stuk sneller dan de iPhone 7. Deze processor is zeer krachtig en is in sommige gevallen zelfs nóg krachtiger dan de processoren van een MacBook. Met de release van de iPhone 8 tilde Apple de prestaties van een smartphone dus naar een heel nieuw niveau.

Wat jij daarvan merkt? Apps starten razendsnel op. En het schakelen tussen de ene en andere app gaat super soepel. Ook heel fijn: de iPhone 8 is dankzij de nieuwere processor een stukje zuiniger dan de iPhone 7. Handig als je bijvoorbeeld een dag naar een festival gaat, want dan kun je die externe batterij thuislaten.

iPhone 7 vs iPhone 8: battle of the displays

Vergelijk je het scherm van de iPhone 7 en iPhone 8, dan zijn er vooral overeenkomsten. De displays zijn even groot en hebben dezelfde resolutie. Toch is er een verschil waardoor het display van de nieuwere iPhone iets beter is. Dat is namelijk True Tone, een technologie waarbij de scherminstellingen zich automatisch aanpassen aan de omgeving. Denk aan een lagere helderheid als je in het donker op je telefoon zit. Handig én energiebesparend!

In één overzicht: iPhone 7 vergeleken met iPhone 8

We zetten de verschillen tussen de iPhone 7 en de iPhone 8 nog even voor je op een rijtje:

iPhone 7 iPhone 8
Scherm 4,7" / 1334x750 4,7" / 1334x750 / True Tone
Camera's 7 MP / 12 MP 7 MP / 12 MP
Kleuren Black, silver, gold, rosé-gold Black, silver, gold
Processor Apple A10 Apple A11 Bionic
Geheugen 32 / 128 GB 64 / 256 GB
Draadloos opladen Nee Ja

Vergelijking iPhone 7 en iPhone 8: welke is de beste?

Met zowel de iPhone 8 als de iPhone 7 heb jij een goede telefoon in handen. Beide iPhones hebben een strak ontwerp, een goed scherm en prima camera’s. Ook zijn ze snel in gebruik. Onderaan de streep is de iPhone 8 wel duidelijk de betere telefoon, ten opzichte van de iPhone 7. Zo is de iPhone 8 nóg sneller in gebruik en maakt hij mooiere portretfoto’s. Maar wij verzekeren je: met beide toestellen zit je goed!

Helaas, de iPhone 7 en iPhone 8 zijn niet meer beschikbaar. We verkopen de iPhones nog wel refurbished.

Wil je op de hoogte blijven van Apple's volgende paradepaardjes? Blijf op de hoogte over alle buzz rondom de nieuwste iPhones!

Gerelateerde artikelen