De verhuistips van KPN

Ga je verhuizen? Ook in je nieuwe huis wil je vást televisie en internet hebben. Bij KPN kunnen jouw abonnementen meeverhuizen. Hoe je dat doet en hoe je voor snel internet in je nieuwe huis zorgt? Ontdek het met de tips in dit blog.

Hulp bij verhuizen met onze verhuistips

Spullen inpakken. Alles netjes bij elkaar in dozen inruimen. Busje huren om je inboedel in één keer mee te nemen. Abonnementen op tijd overzetten. Familie en vrienden optrommelen voor helpende handen. Bij een verhuizing komt meer kijken dan je misschien denkt. Bang om iets te vergeten? Check onze verhuis checklist! Wel zo fijn om overzicht te houden.

Verhuistip 1: Verhuis je naar nieuwbouw? Vraag je aansluitingen op tijd aan

Als je naar een nieuwbouwwoning verhuist, zijn er een paar extra dingen te regelen. Zoals het op tijd aanvragen van aansluitingen. Onder andere het internet aanleggen bij nieuwbouw is iets dat moet gebeuren. Net als de tv aansluiting bij nieuwbouw. Bij de meeste nieuwbouwprojecten vraagt de projectontwikkelaar deze aansluitingen voor je aan. Dit kun je voor de zekerheid bij diegene navragen.

Bouw je je huis zelf? Dan moet je dit zelf doen. Vraag uiterlijk zeventien weken van tevoren de aansluiting aan op mijnaansluiting.nl. Zo heb je ook wifi met nieuwbouw. Als de aanvraag voor aansluitingen is geregeld, is het belangrijk om op tijd een abonnement af te sluiten of je verhuizing door te geven. Bij KPN kun je een verhuizing doorgeven om je abonnement mee te verhuizen. Nog geen klant bij KPN? Dan is dit hét moment: overstappen kan gemakkelijk binnen de shop.

Extra tips voor nieuwbouwwoningen: deze zijn vaak goed geïsoleerd. Fijn voor je energierekening, minder goed nieuws voor wifi in een nieuwbouwwoning. Dat signaal komt door goede isolatie minder ver. Wil je vaste internetaansluitingen in een nieuwbouwwoning aanleggen? Klop dan bij de aannemer aan of bespreek dit met ‘m als je de meerwerklijst doorneemt. De aannemer kan voor voor jou loze leidingen leggen in je nieuwbouwwoning. Hier kun je vervolgens zelf internetkabels doorheen trekken. Zo heb je ook op zolder vast internet dat stabiel en snel is.

Verhuistip 2: Een goede voorbereiding is het halve werk

We kunnen er niet omheen: in een verhuizing zit veel werk. Maar een goede voorbereiding… is ook bij een verhuizing het halve werk! Begin hier daarom op tijd mee. Haal verhuisdozen in huis om spullen in te pakken. Tip: gebruik dit moment meteen om te kijken welke spullen je niet meer nodig hebt.

Heb je thuis oude elektronica? Gooi dat niet in de prullenbak, maar breng dit naar een inzamelpunt. In je oude smartphone zitten grondstoffen als goud en koper. Die kunnen gebruikt worden in nieuwe telefoons. Een inzamelpunt zorgt ervoor dat jouw oude telefoon bij de juiste partij komt. Die haalt ‘m uit elkaar en zorgt ervoor dat zoveel mogelijk materiaal opnieuw gebruikt kan worden.

De meeste spullen die wél meeverhuizen berg je op in dozen. Schrijf op deze dozen wat de inhoud is en houd verschillende inhoud van elkaar gescheiden. Zo kun je na de verhuizing alles effectief uitpakken en zit je inboedel niet kriskras door elkaar heen.

Staat de verhuizing bijna voor de deur? Prik een datum en vraag vrienden en familie om hulp. Huur eventueel een busje of aanhanger om alle spullen in één keer te verhuizen. Handig als je naar een ander dorp of de andere kant van de stad verhuist.

Verhuistip 3: overal in huis goede wifi

Ben je verhuisd? Tijd om van je nieuwe huis je eigen thuis te maken! Fijn een serie streamen in bed, online muziek luisteren in bad en online gamen op zolder. Mits je overal in huis goede wifi hebt, kun je in je nieuwe huis genieten van snel en stabiel internet. In sommige woningen heb je aan alleen je wifi-modem genoeg om overal een goede verbinding te hebben. Soms kan de modem wel wat hulp gebruiken om ook op zolder en achterin de tuin voor snel en stabiel internet te zorgen. Met SuperWifi van KPN heb je overal wifi in huis. Ideaal om overal in én om je nieuwe huis van snel internet te genieten!

Gerelateerde artikelen