Tv kabels wegwerken doe je zo

Je gaat verhuizen en je gaat je nieuwe huis inrichten. En je hebt veel apparaten zoals je smart-tv, tablet en PlayStation. Maar je wilt in je nieuwe huis natuurlijk voor eens en voor altijd de kabels en bedrading van je apparaten netjes wegwerken. Zo doe je dat!

Kabels wegwerken bij je verhuizing

Je kent het probleem vast wel: hangt net die nieuwe fraaie televisie aan de muur, komt er zo’n lelijke zwarte kabel uit de achterkant. Daar komen al die kabels van je modem, home cinema, geluidssysteem en alle slimme apparaten nog eens bij. Maar ook elektriciteitsdraden wil je netjes weggewerkt hebben: in je muren, plinten of plafonds.

Waarom kabels wegwerken?

Het ziet er natuurlijk veel mooier en opgeruimder uit als je geen wirwar aan kabels in je huis hebt. Maar het heeft ook veel praktische voordelen. Door je kabels weg te werken voorkom je beschadigingen aan je kabels en het is makkelijker schoonmaken. En er is minder risico op struikelgevaar, storingen en kortsluiting.

Tips om jouw kabels weg te werken

Het wegwerken van alle bedradingen kan op veel verschillende manieren:

1. Gebruik kabelgoten

Veel nieuwe en verbouwde huizen hebben al kabelgoten. Bouwmarkten verkopen deze kunststof goten in verschillende maten en kleuren. Je legt de goot aan vanaf het stopcontact naar de achterkant van je tv-meubel.

2. Bind kabels samen of gebruik een kabelklem

Met een kabelbinder of kabelklem kun je alle snoeren netjes samenhouden. Dit is al een hele verbetering ten opzichte van loshangende kabels. Je kunt kabelbinders ook gebruiken in combinatie met een kabelgoot.

3. Gebruik een kabelbox

Een kabelbox is een van de simpelste manieren om kabels weg te werken. Sommige mensen gebruiken hiervoor een opbergdoos of mandje. Let er wel op dat er een deksel op zit en dat er aan de achterkant een opening zit om de kabel door te trekken.

4. Stop ze in een laadlade

De naam laadlade zegt het helemaal: één lade die je apparatuur oplaadt en de draden van verschillende apparatuur wegwerkt. Gedaan met die rondslingerende kabeltjes in huis en de zoektocht naar de juiste laadkabel en adapter. Voortaan bundel je alles op één plek.

5. Verstop ze in een plint

Wil je al je kabels vakkundig onzichtbaar maken? Dat kan door ze weg te weken achter een plint. Hiervoor zijn speciale kabelgootplinten te koop. Ideaal om je interieur een natuurlijke, cleane uitstraling te geven. Je kunt ook in je bestaande plinten gleuven maken. Let er wel op dat je plinten dik genoeg zijn om je kabels in weg te werken.

6. Achter de tv

Moderne televisies hebben natuurlijk een kabel voor het signaal maar ook nog een aparte internetkabel en snoeren voor beeld en geluid. En voor externe apparaten zoals je PlayStation of Xbox én natuurlijk de stroomkabels. Als je een stopcontact achter je tv bevestigt, kun je al je bedradingen achter je tv verbergen.

7. Voorzetwand

Veel mensen hangen hun televisie tegenwoordig aan de muur. Maar waar blijf je met die kabels? Een goede oplossing is om een voorzetwand te plaatsen. De kabels kun je achter deze voorzetwand laten lopen. Het ziet er ook nog eens mooi uit.

8. Draadloze apparaten

Apparaten zonder snoer zijn natuurlijk de makkelijkste oplossing. Je zult altijd wel een paar kabels overhouden maar als je zoveel mogelijk voor draadloze apparatuur kiest, heb je nog nauwelijks kabels in huis. Zo ziet je woning er meteen veel opgeruimder uit!

Hulp nodig bij het installeren?

De installatiehulp

Wil je meteen genieten van je (glasvezel)internet, wifi en tv? Met de installatiehulp van KPN installeer je je tv, modem, draadloze verbindingsset en je wifiversterkers stap voor stap makkelijk zelf. Mocht je er zelf niet uitkomen dan staat onze telefonische helpdesk natuurlijk altijd voor je klaar!

De monteurs van KPN

Onze monteurs zijn er altijd voor je. Voor het aansluiten van je SuperWifi punten tot en met het netjes wegwerken van de losse kabels in je huis. Benieuwd wat onze monteurs nog meer voor je kunnen doen? Dat leggen we je uit in onze monteurs-video!

Gerelateerde artikelen