Tips voor de leukste online felicitaties

Wat een feest was het vieren van je verjaardag toen je nog klein was! Cadeautjes, taart, kaarsjes, heel veel limonade, al je vrienden op bezoek en een stapel kaartjes met kleurrijke felicitaties op de voorkant. Met de komst van het internet en met name de smartphone, heeft de postbode het een stuk makkelijker gekregen. De kaartjes zijn inmiddels massaal vervangen voor online verjaardagswensen. En dat komt mooi uit in coronatijd. In dit artikel zetten we een aantal originele en leuke manieren om iemand online te feliciteren op een rij.

Digitaal kaartje sturen

Postkantoor, vulpen, brievenbus, zijn dat termen die jou niet veel meer zeggen? Dan ben je inmiddels een echte inwoner van de digitale wereld. Reden te meer om je vrienden te verrassen met een digitaal kaartje op hun verjaardag. Tegenwoordig kan je op veel websites terecht voor originele digitale verjaardagswensen, maar de website van Hallmark blijft toch wel de bekendste.  

Echt kaartje online versturen

Ben je toch nog een beetje van de oude stempel, of hou je gewoon van goede tradities, dan kan je natuurlijk ook online een echt kaartje versturen. Hiervoor hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Kies je favoriete design, typ een leuke verjaardagswens, kies de envelop uit en vul het adres in, et voilà, de website zorgt ervoor dat je kaartje binnen enkele dagen op de mat ligt. Wederom kan je voor deze variant terecht bij Hallmark, maar ook de populaire website Greetz is je graag van dienst.   

Whatsappje

Sommige mensen vinden het misschien een beetje afstandelijk, maar veel jongeren groeien op met deze populaire berichtendienst en vinden het dan ook niet raar om een felicitatie per Whatsapp te versturen of te krijgen. Als je de felicitatie toch wat persoonlijker en leuker wil maken, kan je er ook voor kiezen om een gesproken bericht via Whatsapp te versturen. Houd het microfoon icoontje aan de rechterzijde van het tekstvak ingedrukt en spreek iets in, als je het knopje loslaat wordt je gesproken bericht verzonden. Op die manier kan je de jarige Job toch nog toezingen.     

Felicitaties op Facebook

Naast de talloze plaatjes van grappige katten, borden vol eten en de laatste online trends (heb jij al ijsklontjes over je hoofd gegooid?), wordt Facebook vaak gebruikt om mensen te feliciteren met hun verjaardag. Je hoeft tegenwoordig niet eens meer een verjaardagskalender bij te houden, als er iemand uit je vriendenkring jarig is, stuurt Facebook je automatisch een herinnering. Je kan ervoor kiezen om gewoon een leuk tekstueel berichtje te sturen, maar het is nog leuker om een grappig plaatje of zelfs een toepasselijk Youtube filmpje in te sluiten in je verjaardagswens.

Cadeautje sturen

Het is erg leuk om een verjaardagswens te ontvangen, maar stiekem is het nog leuker om een cadeautje te krijgen. Wil je een goede vriend of vriendin verrassen met een leuk presentje? Kijk dan eens bij de bekende webwinkels, vaak heb je daar de mogelijkheid om een product feestelijk in te pakken of een cadeaubon te versturen om zelf iets leuks uit te zoeken.

Videobellen met de jarige

Op visite gaan zit er door corona even niet in. Maar hoe kun je de jarige toch verrassen? Door spontaan te videobellen. Doe slingers om je nek, blaas ballonnen op en zing een verjaardagsliedje. Zo voelt de jarige zich écht jarig. Wil je het grootser aanpakken? Organiseer een online borrel met vrienden, bijvoorbeeld via Zoom. Maak er ondanks de omstandigheden toch een feestje van!

Alvast een fijne verjaardag

Wordt jij ook ieder jaar overstelpt met gelukwensen voor je nieuwe levensjaar? Met de bovenstaande opties heb je ongetwijfeld weer inspiratie gekregen om er een feestelijk dag van te maken.

Gerelateerde artikelen