Drie tips om ongewenste (buitenlandse) telefoontjes te stoppen

Last van een stalker, bedreigingen of andere telefonische overlast? Helaas voor veel mensen een bekend probleem. Erg vervelend natuurlijk, zeker als de overlast maar niet ophoudt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om iets te doen als je door vreemde nummers wordt gebeld. In dit artikel geef ik je drie tips om overlast te voorkomen en te stoppen.

Meld de overlast van ongewenste telefoontjes

Het is belangrijk dat je overlast altijd bij ons meldt. Wij stellen dan namelijk een onderzoek in en nemen contact op met de persoon die je lastig valt. Om een onderzoek te starten vragen we je een online formulier in te vullen. Binnen 5 werkdagen na binnenkomst van het formulier nemen we contact met je op. Met een klik op de onderstaande link ga je naar het formulier waar je de overlast kunt melden.

Wat gebeurt er na het melden?
Als de overlastgever een klant van KPN is, sturen wij een brief met het dringende verzoek te stoppen met de overlast. Ook melden we dat zijn/haar naam en adresgegevens aan u bekendgemaakt zullen worden als de overlast niet stopt. Is de overlast gever klant van een andere telecom provider? Dan vragen wij de provider een vergelijkbare brief te sturen.

Tip 2: Blokkeer nummers

Er zijn verschillende manieren om nummers te blokkeren op je mobiele toestel.

1. Via je telefoon
Android: Ga naar Contacten > sla het nummer op als contactpersoon > selecteer de persoon die je wil blokkeren > Meer > Toevoegen aan automatische blokkeerlijst.
iPhone: Ga naar Telefoon > sla het nummer op als contactpersoon > selecteer de persoon die je wil blokkeren > klik op ‘Blokkeer deze beller.’

2. Via het Bel-me-niet Register en Onderzoeksfilter
Vervelend, die ongewenste telefoontjes van telemarketeers. Via het Bel-me-niet Register of Onderzoeksfilter kun je vaste of mobiele telefoonnummer(s) eenvoudig laten blokkeren voor oproepen van telemarketing- en onderzoeksbureaus. Bedrijven kunnen je dan niet meer ongevraagd bellen voor commerciële doeleinden.

Tip 3: Vraag een nieuw mobiel of vast nummer aan

Een laatste redmiddel om vervelende belletjes te ontwijken is door een nieuw telefoonnummer aan te vragen. Je kunt kiezen uit vijf telefoonnummers die KPN voor je selecteert. Een nieuw nummer kost niets en wordt direct op je huidige simkaart gezet. Bel hiervoor met onze Klantenservice.

Nieuw vast nummer aanvragen

Je kunt via de klantenservice gratis een nieuw nummer krijgen. Dit is onherroepelijk! Het oude nummer is direct buiten bedrijf. Denk eraan dat je nummer standaard bij anderen die je belt te zien is. Je kunt dit per gesprek blokkeren met *31* voor het telefoonnummer wat je belt te zetten. (via de klantenservice is dit ook permanent te blokkeren)

De gratis klantenservice is te bereiken op: 0800-0402

Gebeld door een buitenlands nummer?
Als je onverwacht wordt gebeld of bent gebeld door een buitenlands fraude telefoonnummer dat je niet kent, let dan goed op, er is mogelijk sprake van Wangirir fraude. Wij raden je aan om buitenlandse telefoonoproepen die je niet herkent, niet zomaar terug te bellen. Lees in het blog of op kpn.com meer over deze vorm van fraude en bekijk tips om er niet in te trappen.

Gerelateerde artikelen