Nieuw te zien bij KPN: De spannende serie The North Water

Nu voor iedereen te zien bij KPN: The North Water, een spannende zesdelige serie over strijden en overleven met in de hoofdrollen Jack O’Connell en Colin Farrell.

Arctische woestenij

O’Connell speelt ex-legerchirurg Patrick Sumner. Hij meldt zich aan als scheepsarts voor een walvisexpeditie naar de Noordpool. Maar ook aan boord van het schip is Henry Drax (Colin Farrell), een harpoenier en brute moordenaar. Als het ware doel van de expeditie duidelijk wordt, barst er een confrontatie los tussen de twee mannen. En dan wordt er ook nog een misdaad gepleegd aan boord… Wat voor Patrick begint als een ontsnapping aan zijn verleden, mondt uit in een worsteling om te overleven in de Arctische woestenij, met een psychopaat als reisgenoot.

 

Sterrencast

Jack O’Connell zul je misschien kennen van de film Unbroken, geregisseerd door Angelina Jolie, of van Money Monster, die door Jodie Foster werd geregisseerd en waarin hij naast Hollywoodveteranen George Clooney en Julia Roberts te zien was. De Ierse Colin Farrell speelde in meerdere Oscar-winnende films en is bekend geworden door rollen in films als Minority Report, Alexander, In Bruges en Total Recall. Daarnaast zien we ook Stephen Graham, onder andere bekend van de Guy Ritchie-film Snatch en onlangs nog te zien in de enorm succesvolle Britse serie Line of Duty.

 

Van boek naar serie

The North Water is gebaseerd op de gelijknamige roman van befaamd auteur Ian McGuire. Andrew Haighs, regisseur van de serie, prijst het geweldige gevoel van authenticiteit. “Ik wil dat dat gevoel in elk beeld van deze bewerking terugkomt.”  En dat gebeurde ook: er werd gefilmd op een afgelegen locatie in Noorwegen, waardoor de prachtige omgeving goed tot zijn recht komt. Geen animatie, CGI of studio’s: what you see is what you get. En dat is één van de redenen waarom The North Water zo’n goede serie is.

 

The North Water is vanaf 1 oktober te zien bij KPN. Ga via je tv-menu naar Series, en kies ‘Basispakket’.

Gerelateerde artikelen