Samen met familie genieten van muziek met Spotify Family Mix

Muziek is overal om ons heen. We worden ermee wakker, we maken het sporten er makkelijker en leuker mee of zetten een ontspannend achtergrondmuziekje op tijdens het eten. Met Spotify bij KPN geniet je extra van jouw favoriete muziek, door afspeellijsten te maken en telkens nieuwe muziek te ontdekken zonder reclame tussendoor. Als je een Spotify Family abonnement bij KPN hebt, dan hebben wij goed nieuws. Vanaf 1 juli 2021 kun je namelijk ook afspeellijsten maken met de muziek van jouw familieleden, dat doe je met behulp van Spotify Family MIx. Hieronder lees je hoe dit werkt.

Voordelen van Spotify Family

Wil je met meerdere mensen in je familie of op je thuisadres genieten van muziek? Dan kies je het beste een Spotify Family abonnement bij KPN. Met Spotify Family luister je onbeperkt naar muziek met maximaal 6 huisgenoten. Dankzij de aparte accounts kunnen jullie allemaal van je eigen muziek en podcasts genieten zonder dat je op je beurt hoeft te wachten.

Wat is Spotify Family Mix?

Family Mix is een afspeellijst die muziek combineert van jou en de andere leden die ook muziek luisteren met het Spotify Family abonnement. Deze lijst is vooraf geladen op basis van genres, artiesten en nummer die jullie allemaal zelf al eens hebben geluisterd en deze lijst wordt bijgewerkt als je meer muziek afspeelt. Een leuke manier om nieuwe muziek te ontdekken. Goed om te weten: als je nieuw bent op Spotify, moet Family Mix je eerst leren kennen. Nadat je ongeveer 2 weken hebt geluisterd, is de playlist gevuld met je favoriete nummers.

Deelnemen aan Family Mix of de afspeellijst verlaten

Voordat je muziek in de Family Mix verschijnt, moet je wel eerst deelnemen aan deze playlist. Dat doe je makkelijk in de Spotify app door op de drie puntjes te klikken en daarna ‘Deelnemen aan Family Mix’ te kiezen. Zodra je de playlist weer verlaat, verdwijnt ook gelijk al je muziek uit deze lijst. Je verlaat de afspeellijst door bovenstaande stappen te herhalen en te kiezen voor ‘Verwijderen uit Family Mix’.

De family mix afstemmen op je stemming

Family Mix is gevuld met muziek waar het hele gezin samen van kan genieten. Maar de playlist kan ook worden afgestemd op jouw smaak, of de smaak van andere luisteraars. Als je deelneemt aan de Family Mix tik je in de app weer op de drie puntjes en kies je voor ‘Gebruikers beheren’ om te selecteren op basis van welke gebruiker de afspeellijst moet worden gebaseerd. Ook kun je de lijst afstemmen op jouw stemming, door te kiezen voor ‘chill’ als je rustig muziek wenst, of ‘Upbeat’ als je even stoom wilt afblazen. Er is dus voor iedereen wat te luisteren met de Family Mix!

Gerelateerde artikelen