Speel de game Fortnite nu ook op je smartphone!

Fortnite is één van de populairste games van dit moment. Wereldwijd wordt het spel door tientallen miljoenen mensen gespeeld. Zelfs grote sterren zoals profvoetballer Antoine Griezman en Yassine Ayoub zijn ‘besmet’ met het ‘Fortnite-virus’. Tot voor kort kon je Fortnite alleen spelen via een spelcomputer. Maar nu kan dit ook op je smartphone!

Wat is het spel Fortnite?

De Fortnite hype begon met de gameconsole versie. Maar sinds kort kun je Fortnite dus ook op je smartphone spelen. Het doel van het spel is simpel: honderd verschillende spelers worden in een level gegooid en strijden voor de overwinning door elkaar uit te schakelen. The last man standing wint het spel. Daarbij speelt tijd ook een rol. Ondertussen wordt het level kleiner en kleiner naarmate de tijd vordert. Je komt dus alle 100 in een steeds kleiner gebied te zitten. Hierbij is geen enkel potje hetzelfde. Je speelt weliswaar steeds in hetzelfde gebied, maar telkens met andere spelers: met vrienden, maar ook met mensen die je niet kent. Ook kun je jouw Fortnite game helemaal eigen maken door jouw alias op unieke manieren aan te kleden. Deze outfits heten ‘skins’. Het spel is gratis te downloaden op je smartphone, maar voor de skins moet je betalen.

Fortnite

Fortnite gratis installeren op je smartphone

Fortnite is niet beschikbaar in de Google Play Store. De ontwikkelaar (Epic Games) wil het spel namelijk verspreiden zonder tussenkomst van Google. Wel kun je Fortnite gratis downloaden via de app-winkel van Samsung. Nadat je de Fortnite Installer hebt gedownload, kun je hiermee het spel installeren. Ook eventuele updates installeer je via deze app. Wees wel voorbereid: het is een aardig zwaar spel, dus de gehele installatie van Fortnite neemt wat tijd in beslag.

Beste beleving op de nieuwste smartphones

Gezien het ‘zware’ imago van het spel, werkt Fortnite het beste op de nieuwere smartphone modellen. En dan vooral op Samsungs. Deze smartphones hebben namelijk vaak een groot werkgeheugen, een krachtige processor, een scherm van grote kwaliteit en een lange batterijduur. De Samsung Galaxy S21 Ultra beschikt over al deze eigenschappen. Dat maakt ‘m dan ook de ideale smartphone om de populaire game Fortnite op te spelen.

Kortom, Fortnite it is! Ook ontwikkelaar Epic Games heeft de smaak te pakken: om de haverklap komen nieuwe updates uit. Als we de geruchten mogen geloven, wordt er binnenkort zelfs een nieuwe versie gelanceerd…

Gerelateerde artikelen