Hoe krijg je internet op je tv?

Ben je het zat om Netflix of Youtube via het kleine scherm van je laptop te kijken? Of heb je alleen een internetabonnement en wil je toch de gemakken een film of serie kijken via je tv? Dan is internet op je tv misschien iets voor jou. We leggen je uit hoe je via een Google Chromecast, Apple TV of spelcomputer internet op je tv krijgt. Ook leggen we uit hoe je je smart-tv op het internet aansluit. Eén ding hebben al deze opties gemeen: je hebt er alleen een stabiele internetverbinding voor nodig.

Wil je ook streamen en series kijken zonder haperingen? Kies voor razendsnel en betrouwbaar internet van KPN.

Je tv aansluiten op internet via Chromecast

Een manier om internet op je tv te krijgen, is om een Google Chromecast te gebruiken. Hiervoor heeft je tv wel een een HDMI-aansluiting nodig. De Google Chromecast steek je in die HDMI-ingang sluit je aan op wifi. Op je smartphone of tablet ga je naar de app die je op tv wilt zien, bijvoorbeeld Netflix. Dan klik je op het Chromecast-icoontje en streamt hij de film of serie op de tv. Lees op de servicepagina hoe je de Google Chromecast aansluit en gebruikt

Er is tegenwoordig ook een nieuwe soort Chromecast: met Google TV en afstandsbediening. Google TV is een platform. Daarop kun je apps gebruiken, zoals Netflix of Videoland. Je maakt dus van je gewone tv een smart-tv. Via de afstandsbediening kun je ook met je stem de Chromecast bedienen. Deze nieuwe soort Chromecast is nog niet aangepast voor gebruik in Nederland. Je kunt de Chromecast met Google TV ook gebruiken op de manier zoals je de versie zonder Google TV gebruikt. 

Bekijk de Google Chromecast in de webshop Apparatuur voor thuis

Je tv aansluiten op internet via Apple TV

Apple TV is net als de nieuwe Chromecast een apparaat waarmee je apps kunt gebruiken. Met de afstandsbediening ga je naar de apps, zoals Netflix of Videoland. Zo kun je je favoriete serie of film afspelen op de tv. Je kunt ook gamen met de Apple TV. Via de afstandsbediening kun je ook met je stem de Apple TV bedienen.

Als je meer producten van Apple in huis hebt, zoals een iPhone of iPad, kunnen de apparaten samenwerken. En net als met Chromecast, kun je ook video’s of muziek van je smartphone naar de tv sturen. Ook de iTV-app van KPN kun je op deze manier op je Apple TV afspelen: 

 1. Zet de tv aan en ga naar het HDMI-kanaal met de Apple TV.
 2. Ga op je smartphone of tablet naar de app die je op de tv wil zien.
 3. Bovenin zie je nu het AirPlay-icoontje. Klik hierop.

Je apparaat maakt nu verbinding met de Apple TV. Nu kun je je favoriete serie of film of playlist met muziek via je smartphone of tablet aanzetten en op je tv kijken.

Bij een Apple TV krijg je geen HDMI-kabel, die koop je er los bij.

Je tv aansluiten op internet via Xbox of Playstation

Heb je toevallig een Playstation of Xbox? Dan heb je de optie om via je gameconsole te streamen. Een Xbox of Playstation is al aangesloten op het internet en op de consoles kun je ook apps op downloaden en gebruiken. Even inloggen in de app en kijken maar.

Je smart-tv aansluiten op internet 

Heb je een smart-tv, maar is hij nog niet aangesloten op het internet? Je kunt een smart-tv op twee manieren met het internet verbinden. De eerste optie is via wifi: 

 1. Ga naar de netwerkinstellingen op de smart-tv.
 2. Selecteer wifi en zoek naar je eigen wifi-netwerk.
 3. Voer het wachtwoord in.

Nu is je tv verbonden met het internet. Werkt dit niet? Dan moet je wellicht de wifi-instellingen wijzigen. Neem hiervoor contact op met je provider. 

Optie 2: smart-tv verbinden met een netwerkkabel (UTP- of LAN-kabel)

Als je wifi niet goed werkt of het niet lukt om de smart-tv op het wifi aan te sluiten, kun je met een kabel internet op je tv krijgen.

 1. Neem een netwerkkabel en trek die van de modem naar de tv.
 2. Zet de tv aan en ga naar de netwerkinstellingen.
 3. Hier kun je een optie selecteren voor ‘internet via netwerkkabel’.

Nu is je tv verbonden met het internet. Is het gelukt? Nu kun je eindeloos genieten van de films en series via Netflix of Videoland. Of kijk programma’s terug met de KPN Smart TV app. Met deze app kijk je makkelijk tv op een 2e tv in je huis, zonder ontvanger of kabels. 

Tv-kijken via KPN TV

Natuurlijk kun je met een televisieabonnement ook nog op de ‘normale’ manier tv kijken bij KPN. Met 65 tv-zenders in het basispakket is er altijd wat te zien. Van NPO tot RTL en van Discovery tot TLC. De voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen met Eredivisie Live, want ook ESPN zit in het basispakket. En heb je net het begin van de wedstrijd gemist? Met de tv-ontvanger van KPN kun je makkelijk even terugspoelen. En je kunt je favoriete programma’s opnemen, zodat je ze kunt bekijken op het moment dat het jou uitkomt. 

Netflix of YouTube kijken via KPN TV

En nog een voordeel voor klanten met een televisieabonnement van KPN: je krijgt een tv-ontvanger en afstandsbediening van KPN. De tv-ontvanger is het kastje waarmee je de kabel-aansluiting met de tv verbindt. Daarmee kun je heel makkelijk online apps gebruiken, zoals Netflix en YouTube. Met dit kastje is je tv dus ook op het internet aangesloten. 

Het werkt als volgt:

 • Ga met de afstandsbediening via Menu naar ‘Apps voor tv’.
 • Kies de app die je wilt gebruiken en klik op ‘OK’.
 • Met de pijltjestoetsen kun je door de app navigeren.
 • Ben je klaar met de app? Druk op ‘TV’ om terug te gaan naar live tv.

Wil je Netflix kijken? Dan is er nog een kortere route naar de app: zap naar kanaal 200 of klik op de ‘Netflix’-knop op de afstandsbediening!

Lees meer over Apps gebruiken op je tv met Apps op TV.

Gerelateerde artikelen