Samsung S23, S23 Plus en S23 Ultra vergelijken

In februari 2023 is het eindelijk zo ver: de nieuwe Samsung Galaxy S23 komt uit! Het model zal verschijnen als S23, S23 Plus en S23 Ultra. Deze zullen net als hun voorgangers in dezelfde basiselementen verschillen. Zo is de S23 Plus een grotere versie van de reguliere S23 en de S23 Ultra weer de premium versie van het Plus-model, met handige S Pen voor ondersteuning bij het tekenen en schrijven. Om je keuze tussen de 3 verschillende modellen gemakkelijker te maken, bespreken we in dit artikel alle verschillen. Met dit overzicht kan jij gemakkelijk de Samsung S23 vergelijken.

Samsung S23 (Plus) vs Ultra: afmetingen vergelijken

Als eerste bekijken we het fysieke uiterlijk van de 3 verschillende modellen. Bij het vergelijken van de Samsung S23 is dit het meest voor de hand liggende verschil. Wat we bij alle 3 de modellen zien is dat het formaat iets langer en wijder zal zijn dan hun voorgangers. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

-        Samsung S23 afmetingen(LxBxD): 146,3mm x 70,9mm x 7,6mm

-        Samsung S23 Plus afmetingen(LxBxD): 157,8mm x 76,2mm x 7,6mm

-        Samsung S23 Ultra afmetingen(LxBxD): 163,4mm x 78,1mm x 8,9mm

In tegenstelling tot de veranderde afmetingen van de Samsung S23, blijven de resoluties van de displays bij alle 3 de modellen hetzelfde als de S22 varianten. Zo zal het basismodel van de S23 een 6.1” display hebben met 1080x2340 pixels, de S23 Plus een 6.6” display met hetzelfde aantal pixels als het basismodel, en de S23 Ultra komt met een 6.8” display met 1440x3088 pixels.

De veranderingen van de afmetingen zijn dus echt maar minimaal. Desondanks vonden we het een belangrijke om in deze vergelijking te noemen. Het kan natuurlijk handig zijn om alvast te weten of je nieuwe apparaat fijn in de hand ligt, nog steeds in de achterzak van je favoriete jeans zal passen of mee kan worden genomen in je trendy mini-handtas. Verder in dit artikel bespreken we ook onder andere de verschillen in kleur, camerakwaliteit en batterijcapaciteit.

Modellen Samsung S23 serie vergelijken

Een ander detail dat ons opviel tijdens het vergelijken van de Samsung S23 met de S22, is de nieuwe reeks kleurvarianten waar de 3 modellen mee uitkomen. Dit jaar komen deze in 4 verschillende tinten: Phantom Black, Green, Lavender en Cream. De Phantom Black is een bekende klassieker onder Galaxy-gebruikers en verreweg de meest populaire van de 4. Ook is de donkergroene kleur al eerder gespot in de serie van S22 modellen. Naast deze 2 terugkerende kleurvariaties, zien we dat de kleur ‘Lavender’ de vervanging zal zijn van de paarse en roze kleuren van de eerdere modellen. Als laatste zien we bij de release van de Samsung S23 geen spierwitte variatie meer terug. Deze zal worden vervangen door de kleur ‘Cream’ die een iets geelachtige tint heeft.

Het derde detail dat zal verbeteren bij de nieuwe modellen is de batterijduur. Aan de ene kant zullen de grotere batterijen van de 3 modellen hen ook een zwaarder gewicht geven, maar aan de andere kant zorgen ze wel voor een grotere batterijcapaciteit. Met uitzondering van de Samsung S23 Ultra, deze behoudt volgens geruchten hoogstwaarschijnlijk dezelfde batterijcapaciteit als de S22 Ultra. We vergelijken de Samsung S23-modellen en hun nieuwe batterijduur hieronder:

-        Samsung Galaxy S23: 3900 mAh (voorheen 3700 mAh)

-        Samsung Galaxy S23 Plus: 4700 mAh (voorheen 4500 mAh)

-        Samsung Galaxy S23 Ultra: 5000 mAh (voorheen 5000 mAh)

Als laatste willen we de camerakwaliteit van de Samsung S23 vergelijken met die van de S22. Het is nu mogelijk om dag en nacht haarscherpe foto’s te maken met de 50MP Ultra Wide camera. Het S23 Ultra-model heeft zelfs een 200MP camera. Alle nieuwe modellen zullen voorzien zijn van een floating camera en een slimme AI image enhancer waardoor jouw foto’s een nog betere foto- en videokwaliteit zullen krijgen. De ‘nightography’ maakt het mogelijk om de hele dag door opnames te maken, zelfs in het donker! Door de telelens met 100x Space Zoom maak je super scherpe foto’s, zelfs als het van een verre afstand is.

Grootste verschillen Samsung S23 en S23 Plus

Is het na al dit vergelijken van de Samsung S23 met zijn voorganger, de S22, nog lastig kiezen welk nieuw model jij nou het beste kan kiezen? Dan zetten we voor jou nog even duidelijk op een rijtje welke specificaties doorslaggevend kunnen zijn. We bespreken allereerst de verschillen van de S23 met S23 Plus, dit zijn er namelijk maar twee. Als eerste, het meest voor de hand liggende verschil in formaat. Het grotere 6.6” inch scherm van het Plus-model kan natuurlijk handig zijn om alles op je scherm beter en overzichtelijker te kunnen bekijken. Maar als jij iemand bent die je telefoon niet perse gebruikt voor uitgebreide organisatie of het bekijken van foto’s en video’s, dan is dit veel grotere scherm zeker overbodig. Het tweede verschil tussen de S23 en S23 Plus is de batterijduur. Gemiddeld kan de S23 Plus tot 15 uur langer audio afspelen dan het basismodel. Zo kom je met de S23 Plus dus je dag wel door, ondanks het bekijken van video’s of het luisteren naar muziek.

Samsung S23 (Plus) vs S23 Ultra: welke past bij mij?

Klinken de extra voordelen van Samsung S23 Plus nog niet aantrekkelijk genoeg? Dan past de S23 Ultra waarschijnlijk beter bij jou. Het Ultra-model wordt ook wel de premium versie van de S23 genoemd en wij snappen wel waarom. Op de eerste plaats is dit model zeer geschikt voor professioneel gebruik. De extra lange batterijduur in combinatie met de snellaadfunctie, zorgt ervoor dat jouw apparaat altijd klaar is voor gebruik. Bovendien is de Ultra verkrijgbaar met extra veel opslagruimte, namelijk met 512 GB en zelfs met 1 TB. Zo verlies je geen tijd meer aan het laden van documenten of foto’s.

Over foto’s gesproken, de camerakwaliteit van de Samsung S23 Plus vs S23 Ultra is misschien nog wel het meest overtuigende verschil. De S23 Ultra beschikt over een frontcamera met een hogere resolutie dan het basis- en Plus-model. Verder zien we bij het premium model ook een tweede telefoto camera. Deze extra cameralens zorgt ervoor dat je ingezoomde foto’s nòg scherper worden.

Het laatste opmerkelijke verschil tussen de S23 vs S23 Ultra is de welbekende S Pen. Dit pennetje is enorm handig bij het maken van aantekeningen, bijvoorbeeld tijdens belangrijke presentaties. Of gebruik hem voor dat extra beetje precisie bij het maken van nieuwe stickers. Met de Samsung S23 Ultra kan je jouw creativiteit gegarandeerd uren de vrije loop laten.

Bekijk voor meer gedetailleerde specificaties ook onze pagina over de Samsung S23 Ultra.

Gerelateerde artikelen