Kijk PSV-AJAX live bij KPN

Ga er maar vast voor zitten, zondag 29 oktober is het zover! Ajax gaat op bezoek bij eeuwige rivaal PSV. Je kijkt deze wedstrijd live vanaf 14:30 op ESPN2 (kanaal 222).

Met ESPN Compleet kijk je live voetbal en nog veel meer sport op 4 zenders, voor 12,99 per maand. Heb je nog geen abonnement? Lees hier meer over ESPN Compleet.

Makkelijk en snel een losse live sportwedstrijd kijken zonder abonnement? Dat kan! Kijk dan wedstrijden live vanaf 6,- per wedstrijd. Zo mis je helemaal niets meer van je favoriete sport. 

Loodzware opdracht voor Ajax

We maken ons op voor dec strijd tussen 2 topploegen die normaal gesproken strijden om het kampioenschap. Hoe anders loopt het dit seizoen, na de historisch belabberde seizoenstart van Ajax.

De stand op de Eredivisie-ranglijst spreekt boekdelen. Al heeft Ajax wel een wedstrijd minder gespeeld vanwege het gestaakte duel tegen RKC (2-3 voorsprong voor Ajax met nog luttele minuten op de klok). Maar zelfs al pakken de Amsterdammers de verwachte volle buit wanneer het restant wordt uitgespeeld; de weg naar boven is lang. 

En dan staat eerst nog de wedstrijd tegen een ontketend PSV op het programma. Nota bene in Eindhoven! Eigenlijk een ‘must win’ voor Ajax, willen ze het gat naar de top iets verkleinen. Een loodzware opdracht, zeker gezien ontmoetingen dit seizoen tegen andere topploegen niets opleverden. Ajax verloor al van Feyenoord, AZ en FC Twente. 

Meest succesvolle Nederlandse ploegen

Toch kunnen de Amsterdammers ook hoop putten uit het verleden. Ajax is met 36 landstitels veruit de meest succesvolle Nederlandse voetbalclub. PSV volgt op gepaste afstand met 24 landstitels. Dat zijn er nog altijd 8 meer dan Feyenoord (16 landstitels), maar de felbegeerde derde ster ligt voor de Eindhovenaren niet binnen handbereik.

Als we kijken naar het aantal titels is Ajax dus meer Goliath dan David in dit verhaal. Maar hoe zit dat met recente resultaten tegen de ploeg uit Eindhoven? We zetten de uitslagen van vorig seizoen voor je op een rijtje: 

KNVB beker - Finale 

30-4-23 Ajax - PSV (1 - 1) PSV wint na strafschoppen

Eredivisie seizoen ‘22/’23

6-11-22 Ajax - PSV (1-2)

23-4-23 PSV - Ajax (3-0)

Johan Cruijff Schaal seizoen ‘22/’23

30-7-22 Ajax - PSV (3-5)

Ok, dat biedt weinig houvast voor de Amsterdammers. PSV won de laatste 4 ontmoetingen. Extra pijnlijk was de bekerfinale waarin PSV na strafschoppen de beker in ontvangst nam.

Midweeks Europees programma: wie is op tijd fit?

Een rustige voorbereiding kunnen beide ploegen trouwens vergeten. Daags voor de wedstrijd in Eindhoven komen PSV en Ajax beiden in actie in de Europese bekertoernooien. 

In de Champions League staat speelronde 3 voor de deur. PSV gaat op dinsdag 24 oktober op bezoek in Frankrijk bij RC Lens, dat thuis verrassend Arsenal met 2-1 versloeg. Ajax reist voor speelronde 3 in de Europa League af naar Engeland en speelt op donderdag 26 oktober uit tegen Brighton. 

Voor beide Nederlandse ploegen is een goed resultaat essentieel als ze willen overwinteren in de Europese bekertoernooien. Erop of eronder dus. En die inspanning kan weleens invloed hebben op de prestaties van zondag. Ajax is wat dat betreft extra in het nadeel. De uitwedstrijd tegen Brighton wordt krap 3 dagen voor de ontmoeting met PSV afgewerkt.  

Beleef PSV - Ajax live

Je kijkt PSV - Ajax live met het ESPN pakket op kanaal 222. Met ESPN Compleet kijk je live voetbal, waaronder het Eredivisie seizoen en nog veel meer sport, op 4 zenders voor 12,99 per maand. Je zet ESPN Compleet gemakkelijk aan in MijnKPN of via je tv-menu.

ESPN Compleet of kijken zonder abonnement

PSV– Ajax kijk je op zondag 29 oktober live vanaf 14.30 uur op ESPN2, te vinden op kanaal 222 als je ESPN Compleet hebt.

Met ESPN Compleet kijk je live voetbal en nog veel meer sport op 4 zenders, voor 12,99 per maand. Heb je nog geen abonnement? Lees hier meer over ESPN Compleet.

Een losse wedstrijd kijken

Makkelijk en snel een losse live sportwedstrijd kijken zonder abonnement? Dat kan! Kijk dan wedstrijden live vanaf 6,- per wedstrijd. Zo mis je helemaal niets meer van je favoriete sport.

• Makkelijk een live sportwedstrijd bestellen op je tv

• Betalen zonder gedoe via je KPN factuur

• Geen abonnement, maar eenmalig betalen

Hoe bestel je een losse sportwedstrijd op je tv?

1. Zet je tv aan en ga met je afstandsbediening naar het tv-menu

2. Kies 'Sport' en klik op [OK]

3. Kies je wedstrijd en klik op [OK]

4. Klik op [BETAAL], voer je pincode voor tv in en druk op [OK].

Hoe kijk je een losse wedstrijd?  

Je kijkt de wedstrijd zodra deze is begonnen op kanaal 222 (ESPN 2).

Gerelateerde artikelen