De Grote Schoonmaak: Heb jij hem al gedaan?

Jij wilt toch ook niet dat criminelen toegang krijgen tot jouw gegevens? Daarom organiseren wij de actie ‘Grote Schoonmaak’. Trek er een kwartier voor uit en scan je computer(s) op malware en andere bugs. Dan weet je dat je computer schoon is en je gegevens niet op straat liggen, een veilig gevoel!

Botnet

Tussen de 5 en 10% van alle computers maakt deel uit van een botnet. Dat betekent dat computers besmet zijn met malware en deelnemen aan schadelijke activiteiten, zonder dat hun eigenaar dat weet. Daar moet verandering in komen.

Doe mee en scan je pc!

Je kan meedoen aan de grote schoonmaakactie door je PC of laptop te scannen op internetgevaren. De schoonmaakactie kost ongeveer een kwartier en je houdt er een schonere computer aan over. Wij adviseren om dit met regelmaat te doen, zodat je verzekerd bent tegen de gevaren van buitenaf voor je apparaten.

Maar hoe houd je de computer schoon in de toekomst?

  1. Installeer een virusscanner en een firewall op je apparaat.
  2. Is er een software update beschikbaar voor je apparaat? Voer deze zo snel mogelijk uit.
  3. Gebruik sterke wachtwoorden die moeilijk te raden zijn en probeer ze vaker te wijzigen.
  4. Maak je gebruik van openbare netwerken met je apparaat? Voorkom dat je gevoelige informatie zoals bankzaken regelt. Doe dit alleen op betrouwbare netwerken.
  5. Daarnaast is het handig om met regelmaat een back-up te maken van je bestanden op een veilige plek. Zo heb je altijd je gegevens nog wanneer je computer toch helaas een virus oploopt.

Lees hier ook meer over criminele activiteiten op internet en hoe je dit voorkomt

KPN Veilig

Wil je jezelf in de toekomst beschermen tegen virussen en malware? Installeer dan KPN Veilig. Dit is een internet beveiligingspakket in samenwerking met F-Secure wat gratis bij alle internet pakketten van KPN zit. Zo ben jij maximaal beschermd!

Installeer KPN Veilig

Gerelateerde artikelen