Spannende strijd in de Formule 1: wie wordt kampioen?

De titelstrijd in de Formule 1 is dit jaar erg spannend. Met nog een paar races te gaan, kunnen zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen nog kampioen worden. Na een knotsgek seizoen, dat zelfs Netflix niet had kunnen schrijven, kijken we in dit blog vooruit op de laatste raceweekenden. Wordt Max Verstappen voor het eerst wereldkampioen? Of zet de Brit Lewis Hamilton een unieke prestatie neer? Hij kan namelijk voor de achtste keer wereldkampioen worden en dat deed nog niemand hem na!

Het Formule 1 seizoen 2021

De afgelopen Formule 1 seizoenen was het team van Mercedes dominant. Alleen Red Bull en Ferrari konden een beetje bijblijven. Dit seizoen is alles anders. Vanaf de eerste race in Bahrein, tot het afgelopen weekend, vechten Mercedes en Red Bull om de titel. En dit seizoen is er een om door een ringetje te halen. We zagen flinke strijd om de leiding van de races, Hamilton en Verstappen die door botsingen elkaar letterlijk van de baan reden, een afgelaste regenrace in België en het geweldige spektakel in Zandvoort. En dat was alleen nog maar de strijd op het asfalt. Want ook na de finishlijn bakkeleien de twee teams gewoon verder. Daar gaat het met name over de technische regels en of beide auto’s gebruikmaken van een legale of illegale voor- en achtervleugel. Met nog een paar raceweekenden te gaan, is dit wereldkampioenschap nog niet gestreden.

Mercedes maakt het weer spannend in Brazilië

Na een verrassende winst in Amerika en een overwinning in Mexico, deed Max Verstappen goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Voorafgaand aan het afgelopen raceweekend in Brazilië, leek het team van Red Bull een goede kans te maken op de winst. Maar het weekend pakte anders uit. De Brit Lewis Hamilton liet iedereen zien waarom hij zevenvoudig wereldkampioen is, met een geweldige overwinning. En dat in een weekend waar alles tegenzat voor de Mercedescoureur. Na een straf van 5 plaatsen op de startopstelling, voor het wisselen van een motoronderdeel, werd hij zaterdag ook nog eens gediskwalificeerd. De Brit moest daarom achteraan starten. Zowel op zaterdag tijdens de korte sprintrace, als op zondag tijdens de hoofdrace, reed hij met speels gemak door het rijdersveld. Lewis Hamilton ging er met de winst vandoor en pakte 7 punten terug op Max Verstappen, die 2e werd tijdens de race in Brazilië.

Deze races komen er nog aan

Wie wordt er dit jaar kampioen in de Formule 1? Met nog 3 races te gaan en nog 78 punten te verdelen (snelste ronden meegerekend), wordt het nagelbijten voor tv-kijkend Nederland. In de aankomende 3 raceweekenden, brengt de Formule 1 een bezoek aan 2 nieuwe circuits. Zowel in Qatar (zondag 21 november) als in Saoedi-Arabië (zondag 5 december) is in het recente verleden geen F1 race gereden. Dat betekent voor alle teams dat het circuit onbekend is en we vooraf weinig kunnen voorspellen over de winnaar. De laatste race van 2021 vindt in Abu Dhabi plaats. Op zondag 12 december gaan daar de lichten op groen voor de laatste ronden van het Formule 1 kampioenschap. Als Verstappen en Hamilton tegen die tijd een gelijk aantal punten hebben, kan het wel eens de spannendste race van het jaar worden!               

Zo kijk je Formule 1 live bij KPN

Wil je de laatste Formule 1 races van 2021 niet missen en heb je Televisie van KPN? Zet dan het Ziggo Sport Totaal pakket aan. Hiermee kijk je alle races live van begin tot eind, inclusief voor- en nabeschouwing. Het Ziggo Sport Totaal pakket kost 14,99 per maand en kan je elke maand aan- of uitzetten.

Bekijk Ziggo Sport Totaal

Je kunt de laatste races ook als losse sportwedstrijd volgen. Je kijkt de race dan live vanaf 6,- per keer.

Gerelateerde artikelen