Nu On Demand te zien bij KPN: Joker

Het is dé film van het moment. De één noemt het een meesterwerk, de ander noemt ‘m gevaarlijk: de misdaadfilm ‘Joker’, gebaseerd op de gelijknamige superschurk uit de Batman-stripverhalen. Je kunt nu zelf oordelen, want ‘Joker’ is on demand te zien bij KPN.

De totstandkoming van een schurk

Het verhaal van ‘Joker’ laat zien hoe Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) in de jaren ’80 van de vorige eeuw probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij heeft mentale problemen, maar kan zijn medicijnen niet betalen. Hij voelt zich verstoten door de maatschappij en verandert langzaamaan van een vriendelijke man die als clown in kinderziekenhuizen optreedt, in een schurk die kickt op haat en het creëren van chaos.

Discussie

Waar de één vindt dat de film geweld verheerlijkt en een excuus biedt aan anderen die zich onbegrepen voelen, haalt de ander er juist uit dat we met z’n allen wat aardiger voor elkaar moeten zijn. Niemand wordt immers geboren als slechterik. De meningen zijn dus sterk verdeeld, maar één ding is zeker: ‘Joker’ is niet zomaar een standaard popcornfilm.

Met prijzen overladen

Dat blijkt ook uit het feit dat de film is overladen met prijzen. Op het Filmfestival van Venetië, waar ‘Joker’ in première ging, ontving de film een acht minuten durende staande ovatie en won het de Gouden Leeuw, de belangrijkste prijs van het festival. Naast verschillende andere prijzen won hoofdrolspeler Joaquin Phoenix de Golden Globe voor zijn rol en is de film genomineerd voor maar liefst 11 Oscars. Hoeveel beeldjes ‘Joker’ daadwerkelijk wint, weten we in de nacht van 9 februari als de uitreiking van de Oscars in Los Angeles plaatsvindt.

Zo kijk je films On Demand:

Heb je Interactieve TV van KPN? Dan kijk je de films via het Films menu van je TV: Menu > Films of Menu > Series
Je kijkt Joker al voor 4,99.

Alles over On Demand kijken

Wil je ook Première films kijken?

Kies voor één van onze Internet en TV pakketten en kijk de Première films via Interactieve TV.

Gerelateerde artikelen