Offline muziek luisteren doe je zo

Het klinkt misschien onwerkelijk dat streamingdiensten je de mogelijkheid bieden om muziek te downloaden en offline te beluisteren, maar toch is dat echt zo. Tenminste, een beetje... Wij leggen uit hoe je dit doet met de bekendste streamingdiensten van Spotify en Apple.

Muziek van Spotify en Apple Music kun je niet in de vorm van mp3-bestanden op je harde schijf of op je mobieleapparaat opslaan. Je downloadt de nummers alleen voor tijdelijk gebruik in het programma zelf. Dit is ook een fantastische optie wanneer je bijvoorbeeld een paar uur in een vliegtuig zit of op een andere locatie waar je geen internet hebt. Let er wel op dat je alleen als betalende abonnee nummers kan downloaden.

Muziek downloaden in Spotify

In de app van Spotify kun je op Bibliotheek tikken en een opgeslagen album of nummer kiezen. Je ziet nu een schuif Downloaden. Als je deze aanzet, wordt de muziek gedownload en vind je de liedjes terug onder Bibliotheek / Downloads. In de desktopversie van Spotify kun je gek genoeg alleen afspeellijsten opslaan voor offline gebruik. Je moet een album dus eerst toevoegen aan een afspeellijst. Klik op de afspeellijst en zet de schuif achter Downloaden aan.

Er zijn wel een aantal beperkingen aan het downloaden van muziek via Spotify. Zo kun je maximaal 3.333 nummers per apparaat downloaden. En daarnaast moet je elke 30 dagen een online verbinding maken, zodat Spotify kan controleren of je nog steeds een betaald abonnement hebt. Doe je dit niet, dan verdwijnen de nummers van je apparaat.

Muziek offline beschikbaar maken in Apple Music

Apple Music kent geen beperkingen van het aantal nummers dat je maximaal kunt downloaden. Wil je via de streamingdienst van Apple nummers of albums offline beschikbaar maken, dan kun je dit doen door in de Muziek-app naast het nummer of het album te tikken op de Meer-knop (dit zijn drie puntjes). Vervolgens zie je staan Maak offline beschikbaar. Door naar Mijn Muziek te gaan in de app, vind je al je muziek.

Gerelateerde artikelen