Games 2020: deze toppers komen eraan!

Nieuw decennium, nieuwe games. En wát voor spellen kunnen we nu al verwachten! Van nieuwe titels in kaskrakende gamereeksen tot een uniek spel met Hollywood-acteur als hoofdpersoon. Kom snel achter welke games 2020 te bieden heeft!

Nieuwe games: genoeg moois op komst

Elk jaar komen weer ladingen nieuwe games uit. Van opvolgers in bekende gamereeksen als FIFA tot nieuwe, grensverleggende titels. Op E3 2019, de grootste gamebeurs ter wereld, werden trends als game streaming besproken én zijn veel nieuwe games voor 2020 aangekondigd. Goed nieuws, want nu kunnen wij mooi met jou delen welke games 2020 je te bieden heeft! Van games voor je PlayStation tot nieuwe spelletjes voor je Samsung S10.

Games 2020: vette titels en ontwikkelingen met game streaming

2020 belooft een mooi gamejaar te zijn. Oftewel: een waardige aftrap van het nieuwe decennium. Hieronder check je welke games 2020 voor je in petto heeft.

Halo Infinite

In 2020 krijgt het futuristische Halo 5 eindelijk een opvolger: Halo Infinite. Al is nog veel over de game onbekend. Het goede nieuws? Supersoldaat Master Chief speelt opnieuw de hoofdrol. Ook zou de verhaallijn van het spel zich aanpassen aan keuzes die jij als speler maakt. Kom maar op!

Halo Infinite komt naar verwachting in de zomer uit voor de Xbox One en PC.

Spiritfarer

Spiritfarer is iets heel anders dan Halo. Geen futuristische schietpartijen, maar iets spiritueels. Met een trieste ondertoon, want je speelt de veerman voor doden die je bij het hiernamaals moet afleveren. Maar niet voordat je met hun de wereld verkent. Leren afscheid nemen, noemt de game dat. Mooi detail: de animaties zijn met de hand getekend. Uniek en stijlvol!

Spiritfarer komt in 2020 uit voor de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, PC en Mac. Wanneer precies is nog niet bekend.

Cyberpunk 2077

Een spel spelen met Keanu Reeves in de hoofdrol? Graag! In een alternatieve werkelijkheid? Waarom niet! Klinkt behoorlijk Matrix-achtig, maar het zit iets anders in elkaar. De spelwereld van Cyberpunk 2077 is een alternatieve werkelijkheid waarin grote bedrijven de regels bepalen. Als hoofdpersoon V probeer je een waardevolle chip in handen te krijgen die je het eeuwige leven biedt. Leuk detail: de game is ontwikkeld door mensen achter The Witcher 3, een van de succesvolste games van het afgelopen decennium!

Cyberpunk 2077 komt uit op 16 april 2020 en zal beschikbaar zijn voor de PlayStation 4, Xbox One PC en Google Stadia. Dit betekent dat je ‘m ook kunt streamen. Daarover verderop meer!

Minecraft Earth

Is Minecraft het populairste spel van de afgelopen tien jaar? Dat zou zomaar kunnen. Miljoenen mensen bouwden erop los in deze fictieve spelwereld. Nieuw decennium, nieuwe mogelijkheden: met Minecraft Earth kun je in de échte wereld virtuele bouwsels maken. En het leuke is dat je dit samen met anderen kunt doen. Lekker buiten gamen dus! Hoe het werkt? Met Augmented Reality. Hiermee voeg je Virtual Reality-bouwwerken toe aan het beeld dat je door de camera van je telefoon ziet.

Minecraft Earth komt volgend jaar uit voor Android en iOS. Een precieze datum is nog onbekend.

Cloud gaming: wat gaat 2020 brengen?

Genoeg mooie games op komst in 2020, maar in de wereld van spelletjes verwachten we nóg meer moois. Zoals Augmented Reality, dat in Minecraft Earth een belangrijke rol inneemt. Ook ontwikkelingen op het gebied van cloud gaming zijn in volle gang. Oftewel: games streamen! Je streamt dan het spel van een server naar jouw computer of telefoon.

Handig, want zo heb je dus geen dure gameconsole meer nodig om te gamen. Ook heb je geen last meer van een computer die een nieuw spel niet ‘aan kan’. Met de nieuwste games streamingdienst Google Stadia is dit verleden tijd. Wordt dit hoe we aan het einde van het nieuwe decennium gamen? Daar lijkt het wel op!

Gerelateerde artikelen