Maak voetbalwedstrijden nog leuker met IFTTT

Het is spannend in de Nederlandse voetbalcompetitie. Ajax en PSV lijken tot de laatste ronde te strijden om de prijzen. Ook in de Champions League doen we dit jaar goed mee, want Ajax kan voor het eerst sinds jaren bij de laatste vier komen. Je merkt het wel, wij zijn stiekem ook fan van het spelletje. Want zeg nou zelf, gezellig met een paar vrienden op de bank een wedstrijdje kijken, beter kan toch niet? Uiteraard houden we net als bij het voetbalspel zelf, wel van een beetje competitie. Daarom een paar tips om de voetbalwedstrijden nog wat hipper te maken, dankzij IFTTT.

Wat is IFTTT

Nog niet bekend met de afkorting IFTTT? Deze afkorting staat voor “If This Then That”. Klinkt ingewikkeld? Het valt mee. Het zorgt ervoor dat onze huizen en apparaten steeds slimmer worden. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten onder de tien graden komt, dan gaat jouw slimme thermostaat uit zichzelf een graadje hoger. Dit principe van “als” en “dan” passen we tegenwoordig op heel veel producten en situaties toe!

Knipperende lampen bij een goal

Heb jij thuis al slimme lampen? Deze verlichting kan je met behulp van IFTTT techniek op afstand aan- en uitzetten, zo instellen dat ze bij de eerste schemering gaan branden, of vertellen dat ze aan moeten gaan als jij thuiskomt. Als je de gekleurde HUE lampen van Philips hebt, dan weet je vast dat je het huis een kleurrijke verlichting kan geven. Maar wist je ook dat je met IFTTT je lampen kan laten knipperen bij een doelpunt? Op deze website kan je kiezen voor je favoriete club en je lampen instellen, zodat ze ook nog eens in de clubkleuren knipperen bij een goal. Zo beleef je de ultieme sfeerbeleving bij een voetbalwedstrijd!

Stuur e-mail bij winst van je club

Met behulp van IFTTT kan je nog veel meer dingen automatisch regelen. Zo kan je met een slimme deurbel bijvoorbeeld een notificatie op je telefoon krijgen als er iemand voor de deur staat. Ook kan je met IFTTT instellen dat je een e-mail verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis…. Bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd. Misschien heb je op je werk wel een paar collega’s die voor de rivalen van jouw club zijn, dan is het natuurlijk wel leuk om een beetje te plagen. Met IFTTT stel je eenvoudig in dat bij de winst van jouw club er automatisch een e-mail naar je collega’s gaat om ze even fijntjes te wijzen op de goede prestaties van jouw favoriete team! Een beetje competitie hoort erbij toch?!

Maak je huis nog slimmer met KPN Smarthome

Wist je dat je nog veel meer met IFTTT kan? Er komen steeds meer mogelijkheden en apparaten die ons leven een stukje makkelijker en leuker maken. Zo kan je eenvoudig je huis slimmer maken met de Smarthome oplossingen van KPN. Daarmee kan je op afstand de lichten aan doen, of krijg je een berichtje als er iemand bij je huis is die daar niet hoort! Gemakkelijk toch?

Gerelateerde artikelen