Ontdek de grootste Vermeer tentoonstelling ooit online

Voor het eerst in de geschiedenis komen er zoveel Vermeers bij elkaar. Met bruiklenen van over de hele wereld. Met Het Melkmeisje, Het Straatje, Meisje met de parel, Vrouw met de weegschaal en vele andere werken. In dit voorjaar (9 feb – 4 juni) is de tentoonstelling van de 17de-eewse meester Johannes Vermeer te bewonderen in het Rijksmuseum. Online kan je al op ontdekkingstocht.

Om magie van Vermeer nu al tot leven te laten komen lanceert het Rijksmuseum de online ontdekkingstocht Dichter bij Johannes Vermeer connected by KPN. Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum: ‘De online ontdekkingstocht zet een nieuwe standaard voor online tentoonstellingen, die recht doet aan de verbluffende kunst van Johannes Vermeer.’ Naar de online ontdekkingstocht

Dichter bij Johannes Vermeer

Dankzij diepgravend onderzoek, nieuwe inzichten en de hoogste resolutie foto’s van de schilderijen kom je in de online ontdekkingstocht dichter bij Vermeer dan ooit. Naast de 28 werken uit de tentoonstelling zijn ook de overige 9 aan Vermeer toegeschreven schilderijen hierin opgenomen. De website biedt op een laagdrempelige en interactieve manier basiskennis voor wie Vermeer nog niet kent en verdieping voor wie hem beter wil leren kennen. De Britse acteur Stephen Fry geeft een tour in het Engels, de Nederlandse actrice Joy Delima leidt de Nederlandstalige bezoekers rond. Bezoekers kunnen zelf de schilderijen vergelijken, zoeken naar overeenkomsten en bijzonderheden in het werk van Vermeer en zo hun eigen Vermeer verhaal maken en delen.

Speels

Dichter bij Johannes Vermeer toont op een speelse manier dwarsverbanden tussen de werken onderling en tussen zijn leven en werk. Wie was Johannes Vermeer? Met wie ging hij om? Welke invloed had zijn omgeving en de stad Delft? Welke rol speelde zijn familie? Wie waren zijn vrienden? Hoe zag zijn dagelijks leven eruit? De antwoorden op deze en vele andere vragen krijg je als je de uitdaging aangaat om Vermeer te ontdekken op de website van het Rijksmuseum.

Ga op reis langs al zijn meesterwerken en ontrafel het mysterie. Beleef het niet eerder vertelde verhaal van een van de meest geliefde Hollandse meesters.

KPN en het Rijksmuseum

Sinds de heropening in 2013 levert KPN als hoofdsponsor van het Rijksmuseum, naast een financiële bijdrage, alle diensten op het gebied van telefonie, dataverkeer en ICT. KPN is mede-ontwikkelaar van de Rijksmuseum App en digitale partner van Operatie Nachtwacht. Er worden online live tours georganiseerd voor klanten en ieder najaar worden duizenden klanten uitgenodigd voor de exclusieve KPN Klantmaand. Via het KPN Mooiste Contact Fonds nodigt KPN kwetsbare groepen uit voor een bezoek aan het museum en maakt samen met Maya VR tours in verpleeghuizen mogelijk.

Gerelateerde artikelen