Koningsdag kijk je live op NPO 1 met KPN TV

Na twee sobere ‘corona-edities’ is Koningsdag in 2022 in volle glorie terug – ook op tv! De koninklijke familie reist dit jaar af naar Maastricht voor een dag vol gezelligheid. En deze nationale feestdag kun je in allerlei vormen volgen op televisie.

De Oranjes in Maastricht

De volledige koninklijke familie gaat een drukke dag tegemoet in Limburg. Ze starten in het Maastrichtse stadsdeel Wyck. Ze worden muzikaal onthaald door een stoet bestaande uit de harmonieën van St. Petrus en Paulus, de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht en de Koninklijke Harmonie Saint Cécile uit Eijsden. Daarna worden de koning, koningin en de dochters welkom geheten door de burgemeester van Maastricht en de gouverneur van Limburg. Koningsdag in Maastricht is de hele dag live te volgen op NPO 1.

Muziek

De rest van de dag is er uitgebreid de ruimte voor muziek. Op het Vrijthof worden er optredens verzorgd door onder meer André Rieu, DJ-duo Lucas & Steve en Rowwen Hèze. Ook dit is te zien op NPO 1. Op SBS6 kijk je vanaf 20:00 uur live naar het Radio 538 Koningsdagconcert met onder meer de artiesten Maan, Davina Michelle en Afrojack.

Gerelateerde artikelen