Telefoons met Keurmerk Refurbished: toptelefoons voor een topprijs!

Goed nieuws! Refurbished iPhones die je bij KPN koopt, hebben voortaan het Keurmerk Refurbished. Als consument kun jij daarmee rekenen op een paar garanties. Wij praten je bij over de ins, outs én voordelen hiervan.

Wat is het Keurmerk Refurbished?

Het Keurmerk Refurbished is een nieuw keurmerk voor refurbished iPhones dat sinds 15 maart 2019 bestaat. Nu denk je misschien: “de term ‘refurbished’, die hoor ik steeds vaker. Wat is dat nou eigenlijk?” Refurbished telefoons zijn gebruikte toestellen die worden opgeknapt en daarna opnieuw in de verkoop gaan. Voor een lagere prijs natuurlijk dan een nieuwe telefoon. Toptelefoons voor een topprijs!

Refurbished: een slimme keuze, maar hoe weet je nu echt dat het goed zit met de kwaliteit van zo’n gebruikte telefoon? Techniek Nederland bedacht daar wat moois op: het Keurmerk Refurbished! Ken je de APK-keuring voor auto’s? Zo kun je het Keurmerk Refurbished ook zien. Als de telefoon ‘zakt’ voor de APK, krijgt hij geen keurmerk. Op die manier weet je dus zeker dat jouw refurbished iPhone een toppertje is.

Onder andere KPN en Forza hielpen Techniek Nederland bij de komst van het keurmerk. Forza is specialist in het refurbishen van smartphones en levert de refurbished iPhones die bij KPN te koop zijn. Goed om te weten: voorlopig is het keurmerk alleen voor iPhones. Later krijgen waarschijnlijk ook andere merken het keurmerk.

Waarom is er een Keurmerk Refurbished?

Wil je graag een refurbished iPhone kopen, maar weet je niet of ‘ie wel in topconditie is? Het Keurmerk Refurbished got your back! Met dit keurmerk krijgt jouw refurbished telefoon de stempel ‘goede kwaliteit’. Hiermee hopen we dat je extra vertrouwen krijgt in de kwaliteit van onze refurbished iPhones. Deze gaan dankzij het keurmerk namelijk in topconditie opnieuw in de verkoop.

Met andere woorden: je hoeft je nooit meer af te vragen wat de vorige eigenaar in he-mels-naam uitvoerde met je telefoon. Met het keurmerk koop je zeker weten een telefoon waar je van op aan kunt.

Deze garanties geeft het Keurmerk Refurbished!

Koop je een refurbished iPhone bij KPN? Dan heeft deze het Keurmerk Refurbished en krijg je deze garanties:

Refurbished telefoons van topkwaliteit

De ‘APK’ voor het Keurmerk Refurbished wordt uitgevoerd door TÜV. Dit is een onafhankelijk bedrijf, gespecialiseerd in het eerlijk keuren van apparaten. Alleen telefoons die hun tests doorstaan, maken aanspraak op het Keurmerk Refurbished.

Hoe zo’n telefoon dan gekeurd wordt? Zo uitgebreid mogelijk, kunnen we verklappen! TÜV controleert telefoons op vijftig verschillende technische punten. Ook checken de keurders of de gebruikte iPhone geen onderdelen heeft die niet van Apple zijn. Zo weet je zeker dat je geen iPhone koopt met allerlei slechte onderdelen.

Refurbished toestellen verdeeld in drie categorieën

Keurmerk of niet: een refurbished telefoon heeft gebruikssporen. Daar kun je niet omheen. Het verschilt alleen hoevéél gebruikssporen een toestel heeft. Gaat het om enkel wat lichte krasjes? Of zitten er echt butsen en deuken in het frame? Dat kan nogal verschillen, daarom verdeelt het Keurmerk Refurbished op in drie categorieën:

Zo goed als nieuw: het apparaat vertoont vrijwel geen gebruikssporen.
Licht gebruikt: het apparaat heeft hier en daar een klein krasje of een beetje stootschade.
Zichtbaar gebruikt: het apparaat heeft diepere krassen, maar vrijwel nooit op het scherm en hier en daar een klein deukje.

Altijd twee jaar garantie

Als je een telefoon koopt wil je zekerheid. Nieuw of refurbished? Dat maakt niet uit. Daarom zit er op een telefoon met het Keurmerk Refurbished altijd twee jaar garantie. Net als bij een gloednieuwe telefoon. Ook voor de batterij en oplader, want die zijn nét zo belangrijk, toch?

Het voordeel van refurbished iPhones bij KPN

Refurbished iPhones worden steeds populairder en het keurmerk trekt hopelijk nóg meer mensen over de streep. Niet alleen zijn refurbished iPhones betaalbaarder, ze zijn met het keurmerk gegarandeerd in topconditie. En dan zorg je er óók nog eens voor dat een goed werkende telefoon niet onnodig wordt weggegooid. Goed voor het milieu, wel zo duurzaam!

Bekijk refurbished iPhones

Gerelateerde artikelen