iPhone toegangscode vergeten, wat nu?

Wanneer je de toegangscode van je iPhone dagelijks invoert, zul je deze waarschijnlijk niet zo snel vergeten. Maar door handige features zoals Face ID en touch ID gebruiken steeds minder mensen deze ouderwetse toegangscode. Wanneer je ‘m al maanden niet meer hebt ingetoetst, kan het zomaar gebeuren dat je de toegangscode van je iPhone vergeet. Wat te doen? Je leest het in deze blog!

Oeps, je bent de toegangscode van je iPhone vergeten

De toegangscode van je iPhone vergeten is natuurlijk niet zo handig, maar een kleine troost: je bent zeker niet de enige die te maken krijgt met dit probleem! Er zijn meer dan genoeg mensen die hun iPhone code wel eens vergeten. Als je geheugen je in de steek laat, probeer dan eerst goed na te denken voordat je zomaar wat cijfers invoert. Lukt het niet om in een paar pogingen de juiste code in te vullen, dan wordt je telefoon tijdelijk geblokkeerd. Je moet dan even wachten voordat je het weer kunt proberen. Mislukken de volgende pogingen ook? Dan kan het gebeuren dat je iPhone definitief wordt geblokkeerd. Geen paniek, ook dit probleem is op te lossen! Hieronder lees je hoe je weer toegang krijgt tot je telefoon.

Wat moet je doen als je iPhone geblokkeerd is?

Natuurlijk vraag je je af wat je moet doen als je iPhone geblokkeerd is. Helaas zit er niks anders op dan je iPhone te resetten. Je zet je telefoon dan terug in de iPhone fabrieksinstellingen. Door dit te doen, kun je een nieuwe toegangscode kiezen en je iPhone deblokkeren. Let er wel op dat wanneer je je iPhone reset, data zoals foto’s en contacten (gedeeltelijk) verloren kunnen gaan. Daarom is het altijd belangrijk om een back-up te maken! Na het deblokkeren van je iPhone kun je jouw data dan weer terugzetten.

iPhone zonder code resetten

Er zijn meerdere manieren om je iPhone zonder code te resetten. Je kunt via deze weg de vergeten iPhone toegangscode omzeilen en vervolgens een nieuwe instellen. Hiermee kun je dus de iPhone ontgrendelen zonder code. Natuurlijk is het wel handig om dit keer een code te kiezen die je zeker gaat onthouden. Je kan de gekozen code natuurlijk ook ergens opschrijven, zodat je dit proces in de toekomst niet nog een keer hoeft te doorlopen.

Deblokkeer je iPhone met iCloud

Je iPhone deblokkeren kan bijvoorbeeld met iCloud. Dit moet je doen:

 • Log in bij iCloud met je Apple ID
 • Ga naar ‘Zoek iPhone’
 • Jouw iPhone gevonden? Druk dan op de i van informatie
 • Kies de optie ‘Wis iPhone’ en bevestig
 • Stel je telefoon opnieuw in. Heb je hier hulp bij nodig? Bekijk dan onze toestelhulp pagina om te zien hoe je jouw mobiele telefoon installeert!

iPhone herstellen met iTunes

Je kunt je iPhone ook herstellen met iTunes. Dat werkt als volgt:

 • Sluit je telefoon aan op de computer
 • Open iTunes, selecteer je toestel en kies de optie ‘Maak reservekopie’. Zo kun je jouw bestanden nog snel even opslaan.
 • Klik vervolgens op de optie ‘Herstel’ en ‘Geen reservekopie’
 • Op het moment dat de synchronisatie voltooid is, kun je jouw telefoon weer gebruiken
 • Zet de eerder gemaakte reservekopie terug en je telefoon is weer in ere hersteld

iPhone deblokkeren met de herstelmodus

De laatste manier om je iPhone te ontgrendelen zonder code is de herstelmodus. Zo herstel je jouw iPhone met de herstelmodus:

 • Zet je iPhone uit
 • Sluit je iPhone aan op een computer of laptop
 • Houdt tegelijkertijd de knop ingedrukt waarmee je je volume omlaag brengt
 • Doe dit tot de herstelmodus op het beeldscherm verschijnt
 • Doorloop de stappen van de herstelmodus en herstel je iPhone

Zo werkt je iPhone optimaal

Het is fijn als je iPhone weer werkt, maar wat als het nóg een beetje beter kan? Om je telefoon optimaal te laten presteren, zijn software updates noodzakelijk. De digitale wereld verandert namelijk razendsnel, dus ook de software voor je telefoon wordt steeds vernieuwd. Als er een nieuwe software-update klaarstaat, geeft je iPhone een melding. Vervolgens hoef je de update alleen maar uit te voeren en je telefoon werkt weer als de beste. Wil je meer weten over het updaten van je software? We leggen het je graag uit!

Gerelateerde artikelen