Review van de iPhone 13: wat is het verschil tussen de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro?

Apple heeft vier nieuwe smartphones op de markt gebracht: de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Voor iedereen die twijfelt om over te stappen en zich afvraagt welke van de 4 smartphones ze moeten kiezen, hebben we alles op een rijtje gezet. Wat zijn de verschillen tussen iPhone 13 en iPhone 13 pro? Wat maakt de iPhone 13 zo bijzonder?

In 2020 lanceerde Apple de iPhone 12-serie en veel bloggers noemen de iPhone 13 gekscherend de iPhone 12s. Er is inderdaad niet heel veel gewijzigd, maar de wijzingen die wel zijn doorgevoerd, maken de iPhone 13-modellen een stukje beter. Zo gaat de batterij langer mee, heeft de camera een upgrade gehad en is er meer opslagruimte beschikbaar. Het zal niet voor elke iPhone 12-gebruiker de moeite waard zijn om over te stappen naar iPhone 13, maar voor de mensen met oudere iPhone-modellen is de iPhone 13 een flinke upgrade. 

Lees ook: iPhone 13 vs. iPhone 12: wat is er nieuw en wat zijn de verschillen?

Wat is het verschil tussen de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro?

Maar welke iPhone 13 moet je dan kiezen? Wat is het verschil tussen de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro? Het is belangrijk om te weten dat de iPhone 13 en de iPhone 13 Mini bijna dezelfde specificaties hebben, en de iPhone 13 Pro en Pro Max ook bijna gelijk zijn. Het verschil zit vooral in de afmetingen van de schermen, maar daar gaan we later dieper op in. 

De camera van iPhone 13 en iPhone 13 Pro

De iPhone 13 en de iPhone 13 Pro verschillen op een paar vlakken van elkaar. De iPhone 13 Pro heeft een extra camera (3 in plaats van 2) en de camera’s hebben andere specificaties. In het schema vind je de cijfers, maar wat ze betekenen is het volgende: met de iPhone 13 Pro kun je verder inzoomen zonder dat je foto korrelig wordt, foto’s maken van heel dichtbij - al vanaf 2 cm afstand - en kun je nóg beter in het donker fotograferen en filmen. Beide versies hebben de nieuwe cinematografische functie en sensor shift image stabilisation.

Het beeldscherm van iPhone 13 en iPhone 13 Pro

De Pro-modellen hebben een groot voordeel ten opzichte van de iPhone 13 en de iPhone 13 mini: de beeldschermen. De Pro-modellen hebben namelijk adaptive 120Hz - dat wil zeggen, de beeldschermen verversen 120 keer per seconde wanneer nodig. Dus als je een game speelt of scrollt zijn de beelden veel vloeiender en scherper dan bij de iPhone 13. Maar dat zal je op de iPhone 13 niet merken. Het is typisch zo’n verandering die je pas ziet als je eraan gewend bent. Je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Alsof je bij je opa en oma op bezoek bent en ze een tv hebben van 10 jaar oud. Werkt prima, maar is gewoon niet zo mooi als een HDR 4K OLED TV. 

Wat is het verschil tussen de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max?

Bij de iPhone 12 was het nog zo dat je voor een iPhone 12 Pro Max moest gaan voor de beste camera. Dat is nu niet het geval: de camera van de Pro en de Pro Max zijn hetzelfde. Het verschil zit hem in het formaat en de batterijduur. De Pro kan zo’n 22 uur lang video afspelen en de Pro Max tot wel 28 uur. De Pro heeft een beeldscherm van 6.1” en bij de Pro Max is dat 6.7”. 

Wat is het verschil tussen iPhone 13 en iPhone 13 Mini?

Ook bij de iPhone 13 en iPhone 13 Mini zit het verschil in het formaat en de batterijduur. De iPhone 13 kan zo’n 19 uur video afspelen, dat is 2 uur langer dan de iPhone 13 Mini. De Mini heeft een beeldscherm van 5.4” en de iPhone 13 heeft 6.1”. 

Bekijk de nieuwste iPhones in de shop

Gerelateerde artikelen