Like a pro: beter internetten in het buitenland

Vakantiemannen en -vrouwen, this one is for you. Want KPN komt nu met: Beter internetten in het buitenland. Een handleiding om alles - maar dan ook ALLES uit je data te halen terwijl je heerlijk ongestoord vakantie aan het vieren bent aan de Côte d’Azur. Of op het strand van Bali, aan de Atlantische kust of op de top van het Empire State Building. Waar de reis ook heengaat, in of buiten Europa, met KPN gebruik jij je data precíés zoals jij dat wilt. Daar gaan we!

1. Zorg dat je de juiste databundel hebt

We beginnen bij het begin. Net als in Nederland, heb je in het buitenland mobiele data nodig om online te zijn. Het hangt van je bestemming af, wat voor databundel je nodig hebt. Welke bundel je ook hebt, je moet altijd je roaming aan laten staan om te kunnen internetten in het buitenland.

Wat is roaming?

Je hebt deze term vast wel eens voorbij zien komen. Maak je in het buitenland gebruik van mobiele data, dan gaat dat via roaming. Bij roaming levert een provider in het buitenland, zoals Orange in Frankrijk, de mobiele data. Voorheen verhaalde die buitenlandse provider de kosten van roaming op jouw eigen provider. Dit werd soms nog wel eens een duur grapje. Tegenwoordig gaat roaming in heel de EU vanuit je eigen bundel en ga je dus niet meer over je kosten heen. Heb jij 2GB per maand aan data, dan kun je die dus ook op je Europese vakantieland opmaken.

Binnen de EU op vakantie

Ga je op vakantie binnen de EU? Dan maak je gebruik van je vertrouwde databundel. Er komen dus geen kosten bovenop jouw maandelijkse rekening. Hoe je weet welke databundel je nodig hebt? Ontdek het hieronder:

- Je wilt het thuisfront af en toe kunnen appen om te vertellen waar je bent, maar het kijken van de nieuwste vlog kan wel wachten totdat je ergens wifi hebt gevonden: 2GB.

- Je wilt foto’s van kerken, kunst en straatmuzikanten direct op je Instagram gooien, maar een Formule 1-race live streamen kan wel wachten totdat je ergens wifi hebt gevonden: 10GB.

- Je wilt compleet onafhankelijk zijn van wifi en altijd en overal streamen, kijken, downloaden en scrollen wat je maar wilt: 25GB. (Let wel op: niet ieder land heeft het snelle 4G-netwerk dat je hier in Nederland van KPN gewend bent)

Buiten de EU op vakantie

Buiten de EU heb je een extra bundel nodig om voordelig van mobiele data te genieten. Heb je geen extra bundel buiten de EU, dan riskeer je per MB te betalen. En dat kan aardig oplopen in de kosten. Sluit daarom een KPN Buitenland Bundel af. Afhankelijk van je vakantiebestemming kies je tussen de bundels Voordeelland buiten EU of Overig land buiten de EU. Deze sluit je vlak voor vertrek af, zodat je op je bestemming direct data hebt. Om er zeker van te zijn dat je de juiste bundel kiest, raden we aan een kijkje te nemen op KPN Buitenland Bundels.

2. Dankzij internet in het buitenland verdwaal je niet

Heel handig aan internetten in het buitenland is dat het bijna onmogelijk is om te verdwalen. Navigeren doe je gewoon met je smartphone in je hand. Met een heel scala aan navigatie apps weet je altijd waar je bent en waar je naartoe moet. Mocht je geen data hebben of slecht bereik, dan is Google Maps een aanrader. Hierop kun je kaarten downloaden, zodat je ook offline kunt navigeren. Zo kun je offline door pittoreske plaatsjes dwalen in plaats van verdwalen.

3. Overal jouw muziek luisteren

Neerploffen op je strandbedje, cocktailtje in je hand, lekker briesje in je gezicht en … luisteren naar je beach house afspeellijst! Of wat dacht je van de ultieme backpackers playlist tijdens je vulkaan-hike. Met het betere netwerk van KPN luister je beter muziek. Bij KPN krijg je namelijk maandelijks korting op je Spotify Premium-abonnement. Zo geniet jij overal waar je maar wilt van jouw favoriete muziek én podcasts. Ook offline, want met Spotify Premium kun je al jouw favoriete vakantie tracks downloaden op je smartphone. Nice!

4. Laat je smartphone het uitzoekwerk doen

De tip waar je echt niet onderuit kunt met internet in het buitenland is het lezen van reviews. Ga je op vakantie een hotel boeken, een bed & breakfast, een restaurant of naar een pretpark? Lees dan altijd eerst wat anderen ervan vonden. Nog een manier om uit te vogelen of je wel het meeste uit je vakantie haalt, doe je aan de hand van de vele reisapps. Op zoek naar die ene hotspot? Dat Insta-proof-ijszaakje? Of hulp nodig met vertalen? Met een reisapp kom je erachter.

5. Zoek de wifi op

Genieten hoor, van al die data in het buitenland! Maar het kan gebeuren dat je tóch geen bereik hebt. Als je data op is, bijvoorbeeld. Of als je vakantieland niet de snelle 4G-verbinding heeft die je gewend bent in Nederland. Dan is het tijd om de wifi op te zoeken. In je hotel, op de camping, op het vliegveld, in het restaurant, op het terras en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wees wel voorzichtig met het openen van vertrouwde documenten en bijvoorbeeld bankier-apps. Op een openbaar wifi-netwerk zijn je gegevens minder veilig dan op een gesloten netwerk of op je eigen 4G data.

6. Internetten in het buitenland met de juiste smartphone

Tot slot: je hebt natuurlijk wel een goede smartphone nodig om comfy te appen, streamen en gamen vanaf je vakantiebestemming. Eentje die apps soepel en snel opstart, niet vastloopt, veel ruimte heeft voor al je vakantiefoto’s en waarvan de batterij niet na een halve dag leeg is. Een mooi voorbeeld van zo’n smartphone is de Samsung S21. Deze telefoon is uitgerust met razendsnelle software, een krachtige processor, maar veel belangrijker: mooi groot scherm en supergoede camera’s. #selfietime!

Benieuwd naar de allernieuwste Samsung smartphone? Ontdek de Samsung S21Samsung S21 Plus en Samsung S21 Ultra.

Gerelateerde artikelen