Wanneer kies je voor internet zonder tv?

Internet Only is internet zonder tv of vast bellen. Dit klinkt als muziek in de oren van mensen die (bijna) geen tv kijken en niet eens meer weten hoe een vaste telefoon werkt. Toch zitten er een paar haken en ogen aan een abonnement met alleen internet. Ontdek de voor- en nadelen van een internet only abonnement.

Alleen internet in je abonnement?

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om een televisie, bellen en internet abonnement bij één aanbieder af te sluiten. Maar er zijn ook mensen die er juist voor kiezen om alleen nog maar een internetabonnement te nemen, omdat ze televisie kijken en bellen op een hele andere manier doen.

Heb je een abonnement waar zowel televisie, bellen als internet bij inbegrepen zijn? Dan levert je dat veel gemak op, want je hebt slechts te maken met één bedrijf en bent meestal goedkoper uit dan wanneer je deze diensten afzonderlijk bij verschillende providers zou afnemen. Toch zijn er situaties waarin het afnemen van alleen internet een prima keuze is.

Shop Internet Only

Wanneer is internet only interessant?

De laatste jaren neemt het lineaire televisie kijken aanzienlijk af. Dat betekent dat mensen minder geneigd zijn om naar het actuele aanbod te kijken, maar een uitzending op een later moment terugkijken wanneer dit hen goed uitkomt. Steeds meer mensen kijken helemaal geen tv meer, of uitsluitend nog via internet. Bijna elke zender biedt het aanbod tegenwoordig ook online aan, al dan niet tegen een kleine vergoeding. Kijk je zelf ook nog maar weinig tv of maak je vooral gebruik van diensten zoals Netflix, YouTube en Spotify? Dan is een ‘internet-only’ abonnement wellicht interessant. Zeker als je vooral met je mobiele telefoon belt en ook geen vaste telefoonlijn nodig hebt.

Alleen internet met een hoge snelheid

Alleen internet is een goed alternatief omdat de downloadsnelheid de laatste jaren enorm is toegenomen. Goede internet routers geven overal in huis een uitstekend signaal, waardoor je op alle plekken naar je favoriete serie, televisieprogramma of film kunt kijken. Heb je op dit moment een totaalpakket waarin zowel internet, televisie als bellen zijn geregeld en overweeg je over te stappen naar alleen internet? Dan kan het je helpen om een speedtest te doen. Zo kom je erachter of je internetverbinding voldoende snelheid biedt om online tv en video te kijken. Want als je snelheid te laag is, is online tv-kijken snel vervelend.

Internet zonder tv bij KPN

Bij KPN heb je de mogelijkheid om alleen internet te bestellen. Via de koperen kabel of glasvezel ben je snel aangesloten. Overstappen is eenvoudig en bovendien profiteer je de eerste maanden van een aantrekkelijke welkomstkorting. En mocht je later spijt krijgen omdat je het relaxed tv kijken en zappen toch wel mist, dan voeg je televisie eenvoudig weer toe in MijnKPN. Makkelijk toch?

Voordelen als je meer dan alleen internet wilt

Voor iedereen die wil combineren is er KPN Hussel. Hussel is Internet, Mobiel, TV en Entertainment altijd op jouw manier. Met Hussel kies je zelf wat je nodig hebt en wat niet. Van de hoeveelheid data en internetsnelheid tot het aantal tv-ontvangers. Verandert je situatie? Dan pas je je Hussel gewoon aan. Omhoog of Omlaag. Aanpassen kan iedere maand. En als kers op de taart krijg je korting op Mobiel en Entertainmentkorting als je Mobiel en Internet combineert.

Meer over KPN Hussel

Gerelateerde artikelen