5 toffe ideeën voor je oude Android-telefoon

Heb je net als ik een bureaula vol met oude Android-telefoons? Natuurlijk is de lokroep van die nieuwe, dunnere, snellere versie heel aantrekkelijk. Maar laat die oudere versies niet verstoffen in de la en doe er iets nuttigs mee. Bij deze 5 ideeën om je oude Android een nieuw leven te geven.


Je eerste smartphone ziet er nu misschien al ouderwets uit, maar ook zonder mobiel abonnement erop kun je er nog best veel mee. Om te beginnen kan je ervoor kiezen om je toestel in te ruilen. Hieronder lees je nog meer mogelijkheden.

Speelgoed

Een huis vol speelgoed voor je kinderen, kasten en kisten puilen helemaal uit. Maar daar kijken ze natuurlijk niet naar om. Ze willen het liefst jouw nieuwe, glimmende beeldscherm bevuilen met hun vette/plakkerige vingertjes. Daar komt dan mooi je oude vertrouwde Android-telefoon om de hoek kijken. Zet er dan wel een ‘kid friendly launcher’ op zoals KidsWorld. Jij bepaalt welke apps je kind mag gebruiken en deze blokkeert ook advertenties en in-app aankopen (en dat is erg handig). Ook kan je instellen hoe lang je spruit mag spelen. Zo ga je die ‘mag ik nog heel even spelen’ discussie uit de weg.

Veiligheidscamera

Een extra oogje in het zijl houden op kantoor, de garage of de babykamer? Als je een oude telefoon hebt liggen, hoef je er geen dure netwerkcamera te kopen. Download dan de IP Webcam-app en je bekijkt de beelden van de camera over je netwerk. Heb je meerdere oude telefoons liggen dan kan je die overal in je huis plaatsen. Maak je gebruik van het programma Webcam Watcher dan kunnen er afbeeldingen worden opgeslagen op het moment dat er iets beweegt in het blikveld van de camera. Zo weet je altijd wat er is gebeurd als je even van huis bent geweest.

Server

De rekenkracht van een smartphone was 10 jaar geleden een wonder van de moderne techniek. Je kunt een oude telefoon dus prima gebruiken als het hart van je thuisnetwerk. Download de Servers Ultimate app en deze installeert servertoepassingen op je oude Android-telefoon (vanaf Android 2.1 "Eclair"). Denk daarbij aan een file- of mediaserver inrichten, bestanden kunnen delen, WordPress draaien of een database hosten. Voor meer functionaliteiten kan je voor €4 ook de pro-versie gebruiken. 

E-reader of MP3-speler

Papieren boeken zijn zooooo 2015. Schoon je oude Android-telefoon helemaal op en download alleen de apps die je nodig hebt om te lezen. Het is natuurlijk zonde om een dergelijke reader aan te schaffen als je op het punt staat om je oude telefoon of tablet weg te gooien. Ben je daarentegen niet zo een fervent lezer dan is een oude telefoon ook een prima muziekspeler. Met genoeg gigabytes kan je er een flinke muziekcollectie op kwijt. Of combineer het met Spotify.

Afstandsbediening

Maak van je telefoon je eigen afstandsbediening want tegenwoordig zit alles op je WiFi-netwerk aangesloten. Met bijvoorbeeld Remote Control Collection verandert je Android telefoon in een manusje van alles. Bedien je verlichting, je televisie, je audioapparatuur en zelfs je thermostaat. Laat je dan niet afleiden want voor je het weet vergeet je de verwarming en zit je weer een uur te Facebooken. Dan is het handig om één apparaat als afstandsbediening te hebben voor al je smartapparaten.

Heb jij nog goede ideeën om je oude Android een nieuw leven te geven?

Gerelateerde artikelen