Hoe het net werkt: over de evolutie van het KPN-netwerk

In de nieuwe YouTube-serie ‘Hoe het net werkt’ spreken we met tech- en multimedia-experts over het ontstaan, de toekomst van ons netwerk én alles ertussen.

Flashback naar de vorige eeuw. Neem het inbellen op het internet. Het iconische inbelgeluid roept nog altijd nostalgische gevoelens bij ons op. Net als je eerste mobieltje en naar de videotheek gaan voor een film. Er is veel veranderd, heel veel. Door de jaren heen heeft de technologie grote stappen gemaakt, en bleven we daarbij ook het netwerk steeds verder ontwikkelen tot waar we nu zijn: snel en stabiel glasvezel.

Maar welke weg en hobbels hebben we daarvoor afgelegd? Wat doen we eraan om het netwerk in de lucht én in de grond te houden? In de nieuwe YouTube serie ‘Hoe het net werkt’ spreekt presentator Luuk Dresen met verschillende tech- en multimedia-experts over de evolutie van ons netwerk. In 3 afleveringen laten we zien waar we zijn begonnen, hoe het er nu voor staat en wat er in de toekomst aankomt op het gebied van vast internet, mobiel internet en entertainment.

Aflevering 1: Van inbellen naar razendsnel glasvezel

In aflevering 1 bespreken we de totstandkoming van ons krachtige glasvezelinternet. Internetondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten vertelt over zijn eerste stappen op het net. We vragen Joost Steltenpool van KPN naar de voordelen en de status van het glasvezelnetwerk. En, we spreken met toekomstverkenner, Freija van Duijne: zij geeft op basis van haar kennis een kijkje in nabije toekomst.

Hoe het net werkt video

Gerelateerde artikelen