5 handige apps tijdens je wintersport vakantie

Door de zachte winter is het nog maar de vraag of we in Nederland sneeuw gaan krijgen. Echte sneeuwliefhebbers kunnen daarom niet wachten om op wintersport te gaan. Deze apps zijn erg handig tijdens je wintersport vakantie. We hebben voor je een selectie gemaakt met vijf apps.

Skiinfo

Skiinfo is een handige applicatie om van veel skigebieden de sneeuwhoogtes op te vragen. Daarnaast vind je in de Skiinfo app ook webcams zodat je live kunt meekijken vanaf de bank en de weersverwachting. De app bevat meer dan 2000 skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland en nog diverse andere landen.

Trace Snow

De alles in 1 app voor de wintersport. Trace Snow weet namelijk alles: hoe lang je in de lift hebt gezeten, wanneer je een sprong hebt gemaakt en de app houdt zelfs bij hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Maar dat is niet alles. Aan het eind van de dag kun je jouw route terug zien op een 3D kaart.

Buienradar

De Buienradar-app komt eigenlijk elk seizoen wel van pas, zo ook in de winter. In de applicatie van Buienradar vind je niet alleen de radarbeelden met de verwachte regen, maar kan je ook de sneeuwradar raadplegen.

First Tracks

Deze app is echt een musthave voor ervaren skieërs. Als je vaker op de ski's hebt gestaan dan weet je waarschijnlijk ook dat het heerlijk is om over verse sneeuw te skieen. Met First Tracks kun je 2 wekkers zetten. Één voor als het 's nachts niet gesneeuwd heeft en één voor als het 's nachts wel gesneeuwd heeft. Zo zorg jij ervoor dat je 's morgens als eerst op de piste staat.

SnowSafe

Deze app verteld je precies waar je wel niet niet veilig kunt skieën. De app laat je per regio zien waar er mogelijk lawine gewaar is. Er is 1 minpuntje. SnowSafe is nog niet in alle landen te gebruiken.

Gerelateerde artikelen