Krijg de Halloween-kriebels met KPN

Wie van griezelen houdt, zit deze maand goed bij KPN! Op 31 oktober is het Halloween en daarom staat heel oktober in het teken van enge films. Zo zijn er een hoop pareltjes toegevoegd aan het Pluspakket en kun je on demand genieten van het spannende Spiral. En denk je aan griezelen, denk je ook aan kinderboekenschrijver Paul van Loon! Hij is deze maand te gast in PlusTV en vertelt over de verfilmingen van zijn boeken, die je in het Pluspakket kunt zien. Want griezelen is niet alleen voor volwassenen…

Spanning en sensatie in Spiral

Maar ook als je het Pluspakket (nog) niet hebt, denken we aan je! On demand kun je namelijk kijken naar het enge Spiral. Je herinnert je vast de Saw-filmreeks nog wel, met de Jigsaw-moordenaar die psychologische spelletjes speelde en tests deed met zijn slachtoffers, waardoor hij ze zelf liet bepalen of ze het zouden overleven of niet. De nieuwe film Spiral met Chris Rock en Samuel L. Jackson speelt zich af in ditzelfde universum (maar is technisch gezien geen prequel, sequel of spin-off). Rechercheurs Zeke en William doen onderzoek naar een reeks gruwelijke misdaden. Gaandeweg blijken die iets te maken te hebben met het werk van Jigsaw… Je vindt Spiral in het menu van je tv. Ga naar Films en selecteer Films Huren. Als je durft.

Grumor voor de kleintjes

Kinderen houden soms ook best van griezelen! En dat weet schrijver Paul van Loon maar al te goed. Niet voor niets heeft hij al 135 boeken geschreven, allemaal in het genre dat hij zelf ‘grumor’ noemt: griezelen met humor. Een aantal van zijn boeken zijn ook verfilmd, zoals De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje en Meester Kikker. In PlusTV vertelt hij zelf meer over deze boekverfilmingen. Extra leuk: speciaal voor de KPN-kijkers signeert Paul een aantal boeken die jij kunt winnen! Hier lees je hoe je mee kunt doen.

Griezelen met het Pluspakket

Of je nou een marathon wil houden op de 31ste of de hele maand wil griezelen om je mentaal voor te bereiden op Halloween; met het Pluspakket bepaal je zelf waar en wanneer jij welke films kijkt. En een bijkomend voordeel van thuis enge films kijken: als het echt te veel wordt, kun je het volume even iets omlaag zetten!

Er zijn deze maand flink wat griezelfilms toegevoegd aan het Pluspakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van 1408, met John Cusack en Samuel L. Jackson? Mike Enslin is een soort ghost hunter: door heel Amerika verblijft hij op plekken die zogenaamd door geesten en spoken zijn bezocht. Steeds moet hij concluderen dat dat onzin is, totdat hij een kijkje gaat nemen in de beruchte kamer 1408 van een luxe hotel…

Poppen in horrorfilms beloven over het algemeen weinig goeds. Zo ook The Boy (zowel deel 1 als 2 zijn te zien in het Pluspakket). Greta gaat aan de slag als kindermeisje bij een Engels gezin. Maar bij aankomst blijkt dat de achtjarige Brahms geen echte jongen is, maar… een porseleinen pop! En die blijkt nog best wat leven in zich te hebben. Brr. Before I Wake gaat wél over een echt jongetje, dat geadopteerd wordt. Al snel blijkt dat hij bang is om in slaap te vallen. En daar heeft ‘ie best een goede reden voor…

The Bye Bye Man klinkt als een gezellige film, maar niets is minder waar. Drie studenten huren samen een oud huis, maar ze blijken niet de enige bewoners te zijn! En in The Lodge is het een afgelegen berghut (zo’n huis staat nooit eens midden in de grote stad) die bij een ingesneeuwde familie voor problemen zorgt.

Iets minder eng maar wel erg vermakelijk als je van flink wat bloed houdt, is Pride and Prejudice and Zombies. Inderdaad, het klassieke verhaal van Jane Austen, maar dan met zombies! Een fijne horrorcomedy voor als je even genoeg hebt van geesten of enge poppen.

Bekijk het Pluspakket

Je vindt deze titels in het Pluspakket. Te vinden via het menu van je TV, selecteer Films en kies Pluspakket. Heb je het Pluspakket nog niet? Kijk dan hier hoe je het aan kunt zetten. Veel griezelplezier!

Gerelateerde artikelen