Griezelen met KPN

Wie van griezelen houdt, zit goed bij KPN! In dit blog hebben we de beste enge films op een rijtje gezet. En dat zijn niet de minste: onder andere de klassieker ‘The Blair Witch Project’ en de hele ‘Saw’ filmreeks zijn vindt je in dit artikel.

Hallow-e’en

De naam Halloween is Keltisch en is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen (1 november). In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november en was 31 oktober dus oudejaarsavond. De Kelten geloofden dat op hun Nieuwjaarsdag de geesten van alle gestorvenen van het jaar terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen. Ze probeerden deze geesten te verjagen door zich te verkleden. Vandaag de dag gaat Halloween niet meer om het verjagen van boze geesten, maar het verkleden is blijven bestaan.

Zo, dat was de geschiedenisles. Leuk om te weten waar het vandaan komt, maar waar het écht om draait is natuurlijk het feit dat jij met KPN kunt genieten van de beste griezelfilms! Of je nou een marathon wil houden op de 31ste of de hele maand wil griezelen om je mentaal voor te bereiden op Halloween; met het Pluspakket bepaal je zelf waar en wanneer jij welke films kijkt. En een bijkomend voordeel van thuis enge films kijken: als het echt te veel wordt, kun je het volume even iets omlaag zetten! Maar welke films kun je dan allemaal zien?

Found footage

Nou, een hele hoop! Wat dacht je bijvoorbeeld van de klassieker ‘The Blair Witch Project’? Toen deze film ruim 20 jaar geleden uitkwam, was hij erg vernieuwend. De film maakte de ‘found footage’ (gevonden beeldmateriaal) stijl zo populair dat deze later in vele andere horrorfilms werd gebruikt. In ‘The Blair Witch Project’ volgen we drie filmstudenten die met camcorders op zoek gaan naar een heks die in een bos zou leven. Door de schokkerige beelden zie je eigenlijk nauwelijks écht iets, waardoor er veel aan de verbeelding wordt overgelaten. Doordat het zo realistisch aanvoelde, is ‘The Blair Witch Project’ voor velen nog steeds één van de engste films allertijden. En dat terwijl ‘ie maar voor zo’n 25.000 dollar gemaakt is! Mocht je ‘m nog nooit hebben gezien (shame on you!): dit is je kans.

I want to play a game

Ook nieuw toegevoegd aan het Pluspakket zijn alle zeven films in de ‘Saw’-reeks. Ook deze eerste film was vernieuwend toen hij uitkwam in 2006: een seriemoordenaar die niet zelf zijn slachtoffers vermoordt, dat hadden we nog niet echt eerder gezien. Want zo werkt de Jigsaw killer; door middel van psychologische spellen en tests laat hij zijn slachtoffers zelf bepalen of ze het overleven of niet. Spoiler alert: er zijn er niet veel die aan deze moordenaar ontsnappen.

Piranha’s en Robert de Niro

Maar dat zijn nog niet alle enge films waar je van kunt genieten deze maand. Wat dacht je bijvoorbeeld van het stiekem best foute maar oh zo leuke ‘Piranha 3D’? Hou je meer van niet standaard, misschien zelfs iets vreemdere horrorfilms? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘Suspiria’ of ‘The Neon Demon’, met Elle Fanning. Haar grote zus Dakota is trouwens te zien in ‘Hide and Seek’, een enge film waar ook Robert de Niro en ‘onze’ Famke Janssen in te zien zijn. Echt griezelen kun je met ‘The Grudge’ (2004), deze film is zeker niet voor tere zieltjes. Dat geluid…. Als je de film hebt gezien, weet je zeker wat we bedoelen. Kijken op eigen risico!

Alle films vind je in het Pluspakket. Te vinden via het menu van je TV, selecteer On Demand en kies daar voor Pluspakket. Heb je het Pluspakket nog niet? Kijk dan hier hoe je het aan kunt zetten.

Gerelateerde artikelen