Formule 1 GP van Australië live kijken bij KPN

Na 2 jaar afwezigheid keert de Formule 1 dit weekend weer terug in Australië. De coureurs gaan ‘down under’ voor de 3e race van het kampioenschap. Als je de race wilt kijken moet je in het weekend van 8, 9 en 10 april vroeg om. De kwalificatie begint om 08.00 uur s ’ochtends en de race een uur eerder om 07.00 uur (Nederlandse tijd). Natuurlijk volg je alles met Viaplay bij KPN. Je kijkt makkelijk met de Viaplay app. Heb je KPN TV en Viaplay bij KPN? Dan kijk je op zaterdag en zondag ook via de tv-zender Viaplay Xtra op kanaal 225.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Je volgt het hele Formule 1 weekend in Australië live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen, op zaterdag de kwalificatie en natuurlijk de race op zondag. Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Voor de zekerheid leggen we nog even uit hoe je precies Formule 1 kijkt. Je kijkt alles van Viaplay makkelijk met de Viaplay app. Die vind je op al je apparaten, zoals je mobiele telefoon, tablet of de nieuwste smart-tv’s. Met de Viaplay app kijk je ook extra F1 kanalen, met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Speciaal voor de Formule 1, hebben we ook een tijdelijke tv-zender. Je vindt Viaplay Xtra op kanaal 225. Op deze zender kijk je alleen Formule 1 (niets anders) en alleen op zaterdag en zondag in een Formule 1 raceweekend. De vrije training op vrijdag kijk je hier niet (dat doe je met de Viaplay app). Om de tv-zender te kijken heb je KPN TV en een Viaplay abonnement bij KPN nodig. 

Hoe laat begint de GP van Australië

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Australië starten.

Vrijdag 8 april 2022:

05.00 uur    F1 GP Australië: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

08.00 uur    F1 GP Australië: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 9 april 2022:

05.00 uur    F1 GP Australië: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

08.00 uur    F1 GP Australië: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 10 april 2022:

07.00 uur    F1 GP Australië: Race (zender 225 of de Viaplay app)

Grand Prix Australië traditioneel openingsrace

Het circuit in Melbourne staat sinds 1996 op de kalender en is al vele malen de openingsrace van het seizoen geweest. De coureurs leggen 58 ronden af op het 5,3 kilometer lange circuit. Het Albert Park circuit staat wel bekend als een stratencircuit, hoewel de term circuit misschien niet helemaal op zijn plaats is. Gedurende het jaar wordt er weinig gereden, behalve met normale straatauto’s. Dat wordt dus zoeken naar grip!

Gerelateerde artikelen