Formule 1 GP van Australië live kijken bij KPN

De coureurs gaan ‘down under’ voor de 3e race van het Formule 1 kampioenschap. Zet je vast maar schrap, want de wekker gaat al vroeg dit weekend. De kwalificatie op zaterdag en de race op zondag starten beide om 07.00 uur Nederlandse tijd. Natuurlijk volg je alles met Viaplay bij KPN.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Je volgt het hele Formule 1 weekend in Australië live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen, op zaterdag de kwalificatie en natuurlijk de race op zondag. Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Je kijkt alles van Viaplay makkelijk met de Viaplay app. Speciaal voor de Formule 1, hebben we ook een tijdelijke tv-zender. Ga daarvoor naar zender 225. Hier kijk je alleen Formule 1 (niets anders). Er wordt alleen uitgezonden op zaterdag en zondag in een Formule 1 raceweekend. De vrije training op vrijdag kijk je met de Viaplay app. 

Om de tv-zender te kijken heb je KPN TV en een Viaplay abonnement bij KPN nodig. 

Hoe laat begint de GP van Australië

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Australië starten.

Vrijdag 31 maart 2023:

03.30 uur    F1 GP Australië: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

07.00 uur    F1 GP Australië: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 1 april 2023:

03.30 uur    F1 GP Australië: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

07.00 uur    F1 GP Australië: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 2 april 2023:

07.00 uur    F1 GP Australië: Race (zender 225 of de Viaplay app)

Grand Prix Australië traditioneel openingsrace

Het circuit in Melbourne staat sinds 1996 op de kalender en is al vele malen de openingsrace van het seizoen geweest. De coureurs leggen 58 ronden af op het 5,3 kilometer lange circuit. Het Albert Park circuit staat wel bekend als een stratencircuit, hoewel de term circuit misschien niet helemaal op zijn plaats is. Gedurende het jaar wordt er weinig gereden, behalve met normale straatauto’s. Dat wordt dus zoeken naar grip!

Gerelateerde artikelen