Grand prix van Spanje live kijken bij KPN

De Formule 1 keert terug naar Europa. Na een prachtig en warm raceweekend in Miami, maken de coureurs zich op voor de Spaanse zon. De Formule 1 race van Spanje wordt gereden op zondag 22 mei. De race vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Uiteraard kijk je de Formule 1 GP van Spanje live met Viaplay bij KPN.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Op vrijdag kijk je de vrije trainingen met de Viaplay app (dit wordt niet uitgezonden op zender 225). Op zaterdag kijk je de kwalificatie en natuurlijk op zondag de race. Beide dagen is de zender 225 hiervoor beschikbaar, gewoon op je tv-ontvanger. Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat. Hiervoor moet je de Viaplay app hebben en deze moet geactiveerd zijn.

  Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Spanje?

  Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Spanje starten.

  Vrijdag 20 mei 2022:

  14.00 uur    F1 GP Spanje: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

  17.00 uur    F1 GP Spanje: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

  Zaterdag 21 mei 2022:

  13.00 uur    F1 GP Spanje: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

  16.00 uur    F1 GP Spanje: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

  Zondag 22 mei 2022:

  15.00 uur    F1 GP Spanje: Race (zender 225 of de Viaplay app)

  Handig om te weten over de grand prix van Spanje

  Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een racecircuit in Montemelo nabij Barcelona. Sinds 1991 maakt de baan officieel deel uit van de Formule 1-kalender. Het Spaanse circuit heeft een mix van snelle, maar ook langzame bochten, waardoor de rijvaardigheid van de coureurs zeker op de proef worden gesteld. De rechte stukken van het circuit zullen de teams gebruiken om met de DRS of een flinke slipstream de concurrentie in te halen.

  In totaal rijden de coureurs 66 ronden, waarbij een ronde 4,7 km lang is. Twee leuke feitjes: Fernando Alonso slaagde er in 2006 in om als eerste Spanjaard ooit de Grand Prix van Spanje te winnen. Ook in Nederland hebben wij goede herinneringen aan het circuit, onze landgenoot Max Verstappen behaalde hier in 2016 met de Red Bull zijn allereerste Formule 1 overwinning.  

  Gerelateerde artikelen