Grand prix van Monaco live kijken bij KPN

De Formule 1 coureurs racen in het weekend van 27, 28 en 29 mei op een van de bekendste circuits ter wereld, namelijk Monaco. In dit kleine stadsstaatje vliegen de auto’s vlak langs de vangrail, terwijl de toeschouwers flaneren op de luxe jachten in de haven. Uiteraard volg je dit hele spektakel live met Viaplay bij KPN.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Op vrijdag kijk je de vrije trainingen met de Viaplay app (dit wordt niet uitgezonden op zender 225). Op zaterdag kijk je de kwalificatie en natuurlijk op zondag de race. Beide dagen is de zender 225 hiervoor beschikbaar, gewoon op je tv-ontvanger. Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat. Hiervoor moet je de Viaplay app gebruiken.

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Monaco?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Monaco starten.

Vrijdag 27 mei 2022:

14.00 uur    F1 GP Monaco: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

17.00 uur    F1 GP Monaco: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 28 mei 2022:

13.00 uur    F1 GP Monaco: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

16.00 uur    F1 GP Monaco: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 29 mei 2022:

15.00 uur    F1 GP Monaco: Race (zender 225 of de Viaplay app)

Handig om te weten over de grand prix van Monaco

Als om 15:00 uur de lichten op zondag 29 mei uit gaan, razen de Formule 1 bolides richting de eerste bocht van het circuit. Bij Sainte Devote slaan de coureurs rechtsaf om via Beau Rivage en Massanet richting het Casino te blazen. De coureurs moeten daarna een aantal lastige slingerbochten door met iconische namen als Mirabeau, Grand Hotel en Portier. Daarna rijden ze de even bekende tunnel binnen. Daar halen de racewagens de hoogste snelheden, waarna ze hard moeten remmen voor de Nouvelle chicane. Er volgen nog 2 bekende bochten in de Formule 1 wereld, namelijk Tabac en natuurlijk het zwembad. Daarna rijden de coureurs na een zenuwslopend rondje tussen de nauwe vangrail richting de finishlijn. De coureurs moeten het rondje maar liefst 78 keer rijden!

Vorig jaar reed Charles Leclerc op zijn thuiscircuit naar de poleposition. Maar zijn race was al over voordat het begon. De Ferrari was teveel beschadigd nadat Leclerc zijn auto in de vangrail had geparkeerd tijdens de kwalificatie. Onze landgenoot Max Verstappen startte daardoor vooraan en wist de race ook te winnen. De Fin Bottas leek in zijn Mercedes makkelijk naar de tweede plek te rijden, maar tijdens een pitstop ging zijn band er niet af en moest hij opgeven. Daardoor werd Carlos Sainz tweede en Lando Norris derde. De titelrivaal van Verstappen, Lewis Hamilton kende een slecht weekend en werd slechts zevende.

Gerelateerde artikelen