Grand Prix van Singapore live kijken bij KPN

Op zondag 2 oktober om 14.00 uur gaan de lampen uit voor de Formule 1 grand prix van Singapore. De coureurs racen op het Marina Bay Street Circuit in de stadsstaat Singapore. De race is bijna altijd spectaculair, omdat er niet overdag, maar in het donker geracet wordt. Daarnaast zorgt het stratencircuit meestal voor een spectaculaire race, waardoor crashes en de inzet van de safety car op de loer liggen.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Volg het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen alleen met de Viaplay app (niet op tv-zender 225). Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race ook op tv-zender 225 (of met de Viaplay app). Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Hoe laat begint de Grand Prix van Singapore?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Singapore starten.

Vrijdag 30 september 2022:

12.00 uur    F1 GP Singapore: vrije training 1 (met de Viaplay app)

15.00 uur    F1 GP Singapore: vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 1 oktober 2022:

12.00 uur    F1 GP Singapore: vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

15.00 uur    F1 GP Singapore: kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 2 oktober 2022:

14.00 uur    F1 GP Singapore: race (zender 225 of de Viaplay app)

Goed om te weten over de race in Singapore

De grand prix van Singapore is waarschijnlijk de zwaarste race op de F1 kalender. Een rondje op het circuit in Singapore duur relatief lang, de coureurs rijden bijna twee minuten over de vijf kilometer asfalt. De wedstrijd duurt meestal twee uur, zelfs zonder dat de safety car moet ingrijpen. Naast het lange rondje moeten de coureurs extra alert zijn door het bochtige en smalle circuit. Ook het ontbreken van daglicht is een extra opgave. Maar ondanks de fysieke uitdaging, is de race in Singapore bijna ieder jaar leuk om te kijken. Dat wordt genieten met veel actie en mooie beelden vanaf het goed verlichte circuit in het donkere Singapore.

Gerelateerde artikelen