Grand Prix Canada live kijken bij KPN

Op zondag 19 juni wordt de grand prix van Canada gereden. Op dit snelle circuit heb je veel paardenkrachten nodig. Zowel Red Bull als Ferrari maken dan ook een goede kans op een overwinning, maar dan moet de motor het wel blijven doen… Volg het Formule 1 raceweekend op de voet, live met Viaplay bij KPN.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Volg het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen alleen met de Viaplay app (niet op tv-zender 225). Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race ook op tv-zender 225 (of met de Viaplay app). Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Hoe laat begint de grand prix van Canada?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Canada starten.

Vrijdag 17 juni 2022:

20.00 uur    F1 GP Canada: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

23.00 uur    F1 GP Canada: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 18 juni 2022:

19.00 uur    F1 GP Canada: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

22.00 uur    F1 GP Canada: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 19 juni 2022:

20.00 uur    F1 GP Canada: Race (zender 225 of de Viaplay app)

Handig om te weten over de GP in Canada

Het Canadese Circuit Gilles Villeneuve is een van de bekende gezichten op de Formule 1 kalender. Er wordt sinds 1978 al op de baan vlakbij de stad Montreal gereden. Net als in Australië wordt er gedurende het jaar amper op het circuit gereden. Tijdens de eerste vrije trainingen wordt het dan ook zoeken naar grip en zorgen dat je niet van het asfalt glijdt.

Tijdens de kwalificatie en de race krijgen de remmen het zwaar te verduren. Een aantal krappe bochten en snelle doordraaiers wordt afgewisseld met 2 lange rechte stukken. Met de hoge snelheden op het circuit, moet er flink worden geremd op verschillende punten op de baan. Dat betekent een flinke slijtageslag voor de auto’s.

De grote vraag na de vorige race in Azerbeidzjan is dan ook of Ferrari de betrouwbaarheid in de vingers krijgt. En hoe erg zal het stuiteren bij Mercedes ditmaal zijn op de lange rechte stukken in Canada. Of zal Verstappen zijn voorsprong nog verder uitbouwen? Het beloofd weer een spannend weekend te worden in Canada.   

Gerelateerde artikelen