Grand Prix Azerbeidzjan live kijken bij KPN

Op zondag 12 juni wordt de grand prix van Azerbeidzjan gereden. Het smalle Baku City circuit staat garant voor actie! Wordt het weer een strijd tussen Ferrari en Red Bull, of kan Mercedes aanhaken? Je volgt het hele Formule 1 raceweekend live met Viaplay bij KPN.

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Op vrijdag kijk je de vrije trainingen met de Viaplay app (dit wordt niet uitgezonden op zender 225). Op zaterdag kijk je de kwalificatie en natuurlijk op zondag de race. Beide dagen is de zender 225 hiervoor beschikbaar, gewoon op je tv-ontvanger. Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat. Hiervoor moet je de Viaplay app gebruiken.

Hoe laat begint de grand prix van Azerbeidzjan?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Azerbeidzjan starten.

Vrijdag 10 juni 2022:

13.00 uur    F1 GP Azerbeidzjan: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

16.00 uur    F1 GP Azerbeidzjan: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 11 juni 2022:

13.00 uur    F1 GP Azerbeidzjan: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

16.00 uur    F1 GP Azerbeidzjan: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 12 juni 2022:

13.00 uur    F1 GP Azerbeidzjan: Race (zender 225 of de Viaplay app)

Handig om te weten over de GP in Azerbeidzjan

Het Baku City circuit is een stratencircuit in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De baan is gebouwd rond de boulevard en staat bekend om zijn krappe straten en bochten. Het circuit wordt dan ook gezien als een heuse uitdaging voor de coureurs, want crashen is geen optie. Naast de vele bochten bestaat de baan uit een lang recht stuk van bijna 2 kilometer waar inhaalacties goed mogelijk zijn. Het Baku City Circuit staat sinds 2016 op de kalender en de coureurs rijden in totaal 51 rondes. Elke ronde is 6,003 km lang.

Gerelateerde artikelen