Formule 1 GP van Bahrein live kijken bij KPN

Op zondag 20 maart 2022 gaan de lichten uit voor het nieuwe Formule 1 seizoen 2022. Voor de 1e race van het seizoen reizen de coureurs af naar een klein eiland in het Midden-Oosten. Vlakbij Sakhir wordt er geracet op het Bahrein International Circuit.

We hopen ook dit jaar op een spannende strijd om het kampioenschap. Wordt het weer een strijd tussen Lewis Hamilton van Mercedes en Max Verstappen van Red Bull? Of doet er een ander team mee voor de overwinning? De racewagens zijn dit seizoen in ieder geval flink aangepast door de nieuwe regels. Misschien brengt dat wel een verrassende winnaar. Pas na de eerste race weten we meer!

Kun je ook niet wachten tot de Formule 1 begint? Hieronder lees je hoe je het kijkt, wanneer de trainingen, kwalificatie en de race gereden worden en informatie over het circuit.   

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Natuurlijk volg je het hele Formule 1 weekend in Bahrein live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen, op zaterdag de kwalificatie en natuurlijk de race op zondag. Tussendoor word je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Voor de zekerheid leggen we nog even uit hoe je precies Formule 1 kijkt. Je kijkt alles van Viaplay makkelijk met de Viaplay app. Die vind je op al je apparaten, zoals je mobiele telefoon, tablet of de nieuwste smart-tv’s.

Speciaal voor de Formule 1 hebben we ook een tijdelijke tv-zender. Je vindt Viaplay Xtra op kanaal 225. Op deze zender kijk je alleen Formule 1 (niets anders) en alleen op zaterdag en zondag in een Formule 1 raceweekend. De vrije training op vrijdag kijk je hier niet (dat doe je met de Viaplay app).   

Hoe laat begint de Formule 1 GP van Bahrein?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Bahrein starten.

Vrijdag 18 maart 2022:

13.00 uur    F1 GP Bahrein: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

16.00 uur    F1 GP Bahrein: Vrije training 2 (met de Viaplay app)

Zaterdag 19 maart 2022:

13.00 uur    F1 GP Bahrein: Vrije training 3 (zender 225 of de Viaplay app)

16.00 uur    F1 GP Bahrein: Kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 20 maart 2022:

16.00 uur    F1 GP Bahrein: Race (zender 225 of de Viaplay app)

Over het Bahrein International Circuit

Het circuit in Bahrein is 5,4 kilometer lang en een mix tussen rechte stukken, voor de teams met veel motorvermogen, en een gedeelte met veel bochten. Vooral in het laatste gedeelte was de Red Bull van onze landgenoot Max Verstappen erg sterk afgelopen jaar. Het bijzonder aan Bahrein is dat de grand prix start als het nog licht is. Tijdens de race valt de schemer in en zorgen vele lichten langs het circuit voor een prachtig beeld. De race eindigt als het al donker is.

Afgelopen jaar begon het seizoen spectaculair in Bahrein. Al in de eerste 4 ronden waren er verschillende coureurs die de strijd op moesten geven. De grand prix werd met name een spannende strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Een paar bochten voor het einde van de race leek Verstappen met een mooie inhaalactie de Britse coureur te verslaan. Helaas ging de Nederlander net iets te ver over de witte belijning en moest hij vlak voor de finishvlag de zege alsnog afstaan aan Lewis Hamilton. Een geweldig begin van een onvergetelijk Formule 1 seizoen.

Heb je nog geen Viaplay? 

Wacht niet tot het laatste moment en bestel Viaplay nu makkelijk bij KPN. Heb je al internet bij ons, dan bestel je Viaplay in MijnKPN. Op onze Viaplay pagina vind je alle informatie en ook hoe je Viaplay na je bestelling activeert.

Over Viaplay

Gerelateerde artikelen