Films, series & TV: de serie Gomorra

Als je maffia zegt dan zeg je Italië. Een van de steden met de grootste invloeden van de criminele organisatie is Napels. Hier houdt de camorra de stad in zijn greep. Gomorra is een serie die niet de schoonheid maar vooral de hardheid van de maffia weet te belichten.

Gomorra speelt zich af in de duistere wijk Scampia, die ligt in de stad Napels. In deze wijk heeft de camorra maffiaclan het volledig voor het zeggen. De bende in de serie wordt geleid door Pietro Savastano, die samen met zijn vrouw Imma en zijn zoon Gennaro woont in een villa die hij heeft laten bouwen in de wijk. Binnen deze wijk heeft de bende de drugshandel in handen. De wetten die er gelden zijn eigenlijk heel simpel. In Scampia is het eten of gegeten worden. De regisseur windt er dan ook geen doekjes om en laat op een realistische en rauwe manier de afschuwelijke werkelijkheid zien. Hier vind je namelijk geen charmante criminelen of onvoorwaardelijke vriendschap. Wanneer het er op aan komt is het namelijk ieder voor zich. Het eerste seizoen eindigt dan ook met een enorme cliffhanger en laat je hunkeren naar meer.

Kijk Gomorra bij KPN

Ben je benieuwd hoe het verhaal doorgaat in seizoen 2, 3 of 4?? Bekijk alle seizoenen van Gomorra dan op het Pluspakket. De seizoenen zijn on demand te bekijken, dus je kunt lekker bingen als je dat wilt.

Meer over het Pluspakket

Gerelateerde artikelen