6 onmisbare festival apps voor een heerlijk festivalseizoen

We laten de winter achter ons en dat betekent: het festivalseizoen is weer begonnen. Er zijn verschillende apps waarmee je nog meer uit je festivals haalt. Wij zetten de beste festival apps voor je op een rij én geven tips om die herinneringen perfect vast te leggen.

De keuze is reuze met FestivAll

Laten we beginnen met het uitkiezen van festivals. Wat is er allemaal en welke mag je echt niet missen? In de FestivAll app vind je alle festivals die worden georganiseerd. Zoek hierbij naar evenementen in Nederland, of juist in andere landen. Of filter op jouw favoriete artiest en zie waar deze optreedt. Bij ieder festival kun je ook direct de line-up checken, handig!

Download FestivALL voor Android en iOS.

Appic: de ultieme festival app

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt Appic ervoor gebruiken. Van suggesties voor feestjes die bij jou passen, tot het winnen van tickets en andere prijzen. En van het opzoeken van timetables tot het ontmoeten van nieuwe festivalmaatjes. Vriendschappelijk of relatiemateriaal, het kan allemaal!

Download Appic voor iOS of Android.

Doordrinken met WaterMinder

Flink dansen maakt dorstig. Goed blijven drinken is essentieel op een festival en dan hebben we het niet alleen over bier. Te weinig vocht in een warme tent of in de volle zon is geen pretje. De app WaterMinder helpt je hierbij. Met deze app houd je bij of je genoeg gedronken hebt én je krijgt handige reminders als het weer tijd is voor een glaasje water.

Location, location, location: Google Maps!

Je kent het wel: je was heel even naar de wc en nu kun je jouw vriendengroep niet terugvinden. “Waar zijn jullie?” “Ja links vooraan!”. Een goede app om dan op je telefoon te hebben is Google Maps! Ja, ja Google Maps is niet alleen een fijne navigatie app, maar ook een handige app om op een festival te gebruiken. Met Google Maps deel je gemakkelijk je locatie met je vrienden! Live zelfs, zodat jullie precies zien waar de ander is en of je elkaar al bijna tegen het lijf loopt.
Live locatie delen kan ook via WhatsApp of voor iPhonegebruikers via de app Zoek mijn vrienden. Keuze genoeg dus.

Van ruilen komt huilen; niet met TicketSwap!

Net achter het net gevist voor je favoriete festival? Geen nood! TicketSwap is hét platform voor de doorverkoop van tickets. TicketSwap zorgt ervoor dat een veilige en eerlijke manier tickets verkocht en gekocht worden. Door strenge controles en samenwerkingen met verschillende organisaties wordt fraude voorkomen. Dit werkt dus een stuk veiliger dan je kaarten voor een concert of festival via Marktplaats verhandelen of kopen. Daarbij kan de verkoper niet meer dan 20 procent van de originele ticketprijs vragen. Nog eerlijk ook dus!

Blijf bereikbaar: Free Wifi Finder

Op een festival ben je waarschijnlijk vooral druk met dansen en genieten van muziek. Maar je wilt toch een beetje bereikbaar blijven en natuurlijk je Instagram on fleek houden. Gelukkig is het mobiele bereik op festivals de afgelopen jaren flink verbeterd! Merk je dat het netwerk toch een beetje overbelast is? Ga dan op zoek naar een wifispot. Gelukkig is daar de app Free Wifi Finder. Deze app zoekt direct welke wifipunten in de omgeving aanwezig zijn. Zo blijf je bereikbaar en kun je snel je Instagram-stories bijwerken, je vrienden appen of je locatie doorsturen als je ze kwijt bent.

Tips voor toffe shots!

Over Instagram gesproken: festivals zijn meestal prachtige plekken om coole foto’s te maken. Van de artiesten, van je vrienden of van die heerlijke lichtshow. De nieuwste smartphones van dit moment zijn allemaal uitgerust met spectaculaire dubbele en zelfs driedubbele camera’s. Zo heeft de Samsung S21 ook een ultra groothoeklens. Die lens is perfect voor jullie groepsfoto’s! Dankzij de extra groothoek past iedereen erop. De andere twee lenzen zorgen voor stabiliteit en het vangen van alle details in de foto. En dat is fijn: zo maak jij superscherpe foto’s, zelfs met weinig licht.

Gerelateerde artikelen