Grand Prix van Oostenrijk live kijken bij KPN

De Formule 1 coureurs reizen ook dit seizoen weer af naar Oostenrijk. Op het circuit Red Bull Ring wordt op zondag 4 juli een van onze favoriete races op de Formule 1 racekalender gereden. Uiteraard kijk je alle Formule 1 wedstrijden live bij KPN. De race in Oostenrijk is een thuiswedstrijd voor het team van Red Bull en staat in het teken van onze landgenoot. Zal hij een sensationele race rijden en een podiumplek behalen?

Grand Prix van Oostenrijk kleurt oranje

De Grand Prix van Oostenrijk zal ook dit jaar weer oranje kleuren, de race geldt namelijk als de thuiswedstrijd voor het Red Bull Racing team. Afgelopen jaar bracht het helaas niet de winst voor onze landgenoot, hopelijk kan Red Bull dit jaar de Mercedes bolides aftroeven. Als je de Formule 1 al langere tijd volgt, dan ken je het circuit wellicht nog als de Osterreichring. Het circuit werd in 1995 verbouwd en omgetoverd tot de A1 Ring. Dit was echter van korte duur. In 2003 werd het circuit namelijk gesloten en gedeeltelijk gesloopt. Een jaar later kocht de eigenaar van Red Bull Racing het circuit. De race werd in 2011 opnieuw geopend en kreeg zo zijn huidige naam.   

Tijdens de huidige Grand Prix van Oostenrijk worden er in totaal 71 ronden verreden, waarbij elke ronde ongeveer 4,3 km lang is. Vermogen en topsnelheid zijn van groot belang op de Red Bull Ring. De rechte stukken worden afgewisseld met scherpe bochten waar de coureurs worden gedwongen om snelheid te minderen, om het ultieme rondje te rijden.

De Grand Prix van Oostenrijk is meestal een fijne race voor Red Bull. Onze landgenoot bezorgde in 2016 Red Bull’s eerste podiumplaats ooit tijdens een thuiswedstrijd. Hij finishte, achter Hamilton, als tweede. In 2019 ging hij er zelfs met de winst vandoor.  

Hoe kijk je Formule 1 races bij KPN?

Heb je KPN TV? Wil je het hele F1-seizoen kijken? Kies dan voor een Ziggo Sport Totaal abonnement. Je voegt dit abonnement binnen 15 minuten via MijnKPN toe aan je bestaande Internet en TV pakket. Het pakket is maandelijks aan- en uit te zetten, dus je zit nergens aan vast.

Formule 1 kijken bij KPN

Hoe laat begint de Grand Prix van Oostenrijk?

Zit jij al helenaal klaar voor de Grand Prix van Oostenrijk? Hieronder vind je de tijden waarop de kwalificatie en de race beginnen.

- Op zaterdag 3 juli start de kwalificatie om 15.00 uur. 
- Op zondag 4 juli start de race om 15.00 uur.

Gerelateerde artikelen