Grand Prix van Oostenrijk live kijken bij KPN

Op zondag 10 juli 2022 gaan de lichten uit op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het weekend verloopt net iets anders dan je gewend bent, want de kwalificatie is op vrijdag en op zaterdag wordt de sprintkwalificatie gereden. Zoals de naam van het circuit al doet vermoeden, is de race in Oostenrijk een thuiswedstrijd voor het team van Max Verstappen. Kan Max onder luide aanmoediging vanaf de oranje tribunes met maximale punten uit Oostenrijk vertrekken?

Hoe kijk je Formule 1 bij KPN?

Volg het Formule 1 seizoen live met Viaplay bij KPN. Op vrijdag kijk je de vrije trainingen alleen met de Viaplay app (niet op tv-zender 225). Op zaterdag en zondag kijk je de kwalificatie en de race ook op tv-zender 225 (of met de Viaplay app). Tussendoor wordt je bijgepraat vanuit de studio of vanuit de pitstraat door verschillende experts, zoals Tom Coronel of Guido van der Garde.

Wist je trouwens dat je met de Viaplay app ook extra F1 kanalen kunt kijken? Bijvoorbeeld met de cockpitbeelden of beelden uit de pitstraat.

Hoe laat begint de Grand Prix van Oostenrijk?

Hieronder vind je de Nederlandse tijden waarop de uitzendingen van de vrije trainingen, kwalificatie, sprintkwalificatie en de race in Oostenrijk starten.

Vrijdag 8 juli 2022:

13.30 uur    F1 GP Oostenrijk: Vrije training 1 (met de Viaplay app)

17.00 uur    F1 GP Oostenrijk: Kwalificatie (met de Viaplay app)

Zaterdag 9 juli 2022:

12.30 uur    F1 GP Oostenrijk: Vrije training 2 (zender 225 of de Viaplay app)

16.30 uur    F1 GP Oostenrijk: Sprint kwalificatie (zender 225 of de Viaplay app)

Zondag 10 juli 2022:

15.00 uur    F1 GP Oostenrijk: Race (zender 225 of de Viaplay app)

Grand Prix van Oostenrijk kleurt oranje

De Grand Prix van Oostenrijk zal ook dit jaar weer oranje kleuren. De race geldt namelijk als de thuiswedstrijd voor het Red Bull Racing team. Als je de Formule 1 al langere tijd volgt, dan ken je het circuit wellicht nog als de Osterreichring. Het circuit werd in 1995 verbouwd en omgetoverd tot de A1 Ring. Dit was echter van korte duur. In 2003 werd het circuit namelijk gesloten en gedeeltelijk gesloopt. Een jaar later kocht de eigenaar van Red Bull Racing het circuit. De race werd in 2011 opnieuw geopend en kreeg zo zijn huidige naam.

Tijdens de grand prix van Oostenrijk worden er in totaal 71 ronden gereden, waarbij elke ronde ongeveer 4,3 km lang is. Vermogen en topsnelheid zijn van groot belang op de Red Bull Ring. De rechte stukken worden afgewisseld met scherpe bochten, waar de coureurs worden gedwongen om snelheid te minderen, om zo het ultieme rondje te rijden.

De Grand Prix van Oostenrijk is meestal een fijne race voor Red Bull. Onze landgenoot bezorgde in 2016 Red Bull’s eerste podiumplaats ooit tijdens een thuiswedstrijd. Hij finishte, achter Hamilton, als tweede. In 2019 ging hij er zelfs met de winst vandoor.  

Gerelateerde artikelen