Vier Earth Day bij KPN

Op 22 april is het Earth Day en zetten we wereldwijd de aarde in het zonnetje. Op deze dag staan we even extra stil bij de waarde van de aarde en de schoonheid van de natuur. Met de huidige klimaatcrisis is deze dag belangrijker dan ooit. Zorgen we voor de aarde, dan zorgen we voor de toekomst.

Ga op ‘funventure’ met Disney Channel

Om de toekomstige generatie actief te betrekken in het streven naar een schonere planeet, zet Disney Channel zich ook dit jaar weer in om kinderen hun steentje te laten bijdragen. Op de zender, te vinden op kanaal 28, worden ze meegenomen op een ‘funventure’ met het ‘Rad van de Aarde’. Door aan het rad te draaien geeft Disney Channel laagdrempelige tips aan kinderen om beter voor de aarde te zorgen. Zo worden kinderen bijvoorbeeld aangemoedigd om samen met vrienden en familie een opruimactie te houden in de buurt. Samen met Earth Day-ambassadeurs Matheu Hinzen (Nederland) en Mentissa Aziza (België) hoopt Disney Channel de kinderen nog bewuster te maken van onze prachtige planeet.

Love Earth bij Love Nature

En natuurlijk staat ook de zender Love Nature (kanaal 34) in het teken van Earth Day. Van 17 t/m 23 april worden in ‘Love Earth’ een week lang de wonderen van de aarde gevierd. Kijkers worden aangemoedigd om kleine veranderingen door te voeren en zo te investeren in de gezondheid van onze planeet en de bescherming van diersoorten. Daarnaast is er vanaf zaterdag 22 april een nieuw programma te zien op Love Nature: ‘Ningaloo: Australia’s Ocean Wonder’. Hierin neemt schrijver Tim Winton ons mee naar de Ningaloo-kust, die in 2011 als beschermd gebied is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een driedelige documentaire over een van de meest onbekende wonderen van de wereld.

Wil jij ook genieten van de prachtige natuur die onze aarde te bieden heeft en inspiratie opdoen over hoe jij je steentje kan bijdragen aan een betere wereld? Kijk dan naar deze en andere programma’s in het kader van Earth Day.

Gerelateerde artikelen