7x de leukste kerstfilms op Netflix van 2021

Ho ho ho, december zonder kerstfilms is als een kerstblog zonder clichés. Daarom een extra lange lijst met de leukste kerstfilms op Netflix die je in de kerstvakantie van 2021 moet zien. En nog een paar bonus tips voor heerlijke kerst series. Zo kom jij de donkere decembermaand feestelijk door.

Wist je dat wanneer je Internet, Mobiel en Netflix combineert, je 5 euro korting krijgt bij KPN? En met de speciale afstandsbediening schakel je met één druk op de knop over naar Netflix. Waar je zonder haperingen in 4K kunt kijken door het ultrasnelle internet via glasvezel. Lees meer over Netflix bij KPN.

1. Magisch en vertederend: A Boy Called Christmas

Een jongen vertrekt op een dag om zijn vader te zoeken. Zijn vader is namelijk op missie om het mysterieuze elfendorp Elfhelm te vinden. Onderweg met zijn muis en een rendier bewijst de jongen dat niets onmogelijk is en magie bestaat. Met grote namen als Maggie Smith, Jim Broadbent en ons eigen Michiel Huisman. 

2. Nieuwe classic: Single All the Way

Een jonge man is het zat om elke kerst de vraag te beantwoorden of hij al een vriendje heeft. Daarom vraagt hij zijn beste vriend om mee te gaan en te doen alsof ze een relatie hebben. Niet wetende dat zijn moeder een blind date heeft geregeld met haar knappe fitnessinstructeur… Vrienden die doen alsof ze een relatie hebben voor de feestdagen. Dat klinkt misschien bekend, maar deze film heeft een heel verfrissende insteek. En zeg nou zelf, kest is een tijd van tradities, toch? 

Lees ook: Vier de feestdagen met KPN

3. Mannenkerst: The Night Before

Drie vrienden vieren elk jaar samen kerst. Dit jaar is het anders: ze worden ouder en alles wijst erop dat het hun laatste “bro-kerst” zal zijn. Dat vraagt natuurlijk om een extra wild feestje, The Hangover-stijl. Ze gaan op zoek naar het meest legendarische feestje van de stad op kerstavond. Met Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie. 

4. De ultieme kerstklassieker: Love Actually

Deze film heb je waarschijnlijk al eens gezien. Deze hoort namelijk in het rijtje met verplichte kost tijdens kerst, samen met Home Alone, The Grinch en All you need is love. Voor degenen die deze film nog niet kennen: verschillende koppels vinden allemaal op hun eigen, unieke manier de liefde en geluk. Hun verhaallijnen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar komen soms toch ineens samen. Van de premier tot een huishoudster en een oude rockster. 

5. Feel-good catfish: Love Hard

Een schrijfster die de liefde maar niet weet te vinden, duikt in de wereld van online daten. Daar ontmoet ze de knappe Tag. Na twee weken intens online contact besluit ze hem te verrassen. Ze stapt in het vliegtuig om samen kerst door te brengen. Eenmaal daar komt ze erachter dat ze eigenlijk heeft gepraat met Josh, die zich voordeed als zijn jeugdvriend Tag. Hoewel ze boos is, sluit ze een deal met Josh. Zij doet alsof ze zijn vriendin is voor zijn familie, en hij regelt een date voor haar met de echte Tag. 

6. Hollywood romcom: The Holiday

Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) hebben allebei liefdesverdriet. Ze besluiten voor kerst van huis en leven te ruilen om de ellende even te vergeten. Zo komt Amanda in de cottage in Engeland terecht, en Iris in de villa in Amerika. Daar ontmoeten ze nieuwe mensen en neemt hun liefdesleven een onverwachte wending. 

Lees ook: De beste series in december kijk je bij KPN

7. Voor de hele familie: Elf

Niet zo bekend als de andere classics in deze lijst, maar een heerlijke kerstfilm. Buddy (WIll Ferrell) kruipt als baby in de zak van de kerstman en komt op de noordpool terecht. Daar groeit hij op als een van de elfen. Als hij volwassen is, merkt hij dat hij anders is dan de andere elfen en gaat op zoek naar zijn echte vader in New York. Daar blijkt dat hij ook anders is dan de mensen. Lukt het hem zijn vader te vinden en een band met hem op te bouwen?

Kerst series op Netflix

Kun je geen genoeg krijgen van de heerlijke kerstvibes? Voor extra langdurige kerststemming met buitenlands tintje kun je de kerstseries van Netflix kijken. Voor een heerlijke romantische komedie in het pittoreske Eifelgebied zit je helemaal goed met Über Weihnachten. Ben je meer van de winterse Noorse romantiek? Dan is Hjem Til Jul wat voor jou. Of voor moderne Franse kerstromantiek: Christmas Flow. En met Dash & Lily waan je je even in het kerstige New York. 

Kersthorror: Elves 

Ben je helemaal niet van zoetsappigheid, maar wil je wel iets kerstigs kijken? Probeer dan de Deense horror-serie Elves. Een familie gaat in de kerstvakantie naar een Deens eiland, waar de inwoners een geheim bewaren. Als het meisje in de familie een schattig wezentje vindt, ontketent ze een strijd op leven en dood.

Lees ook: Kadootje van KPN: 10 gratis films

Gerelateerde artikelen