De vijf leukste creatieve video-apps

Camera’s in smartphones worden steeds beter. De kwaliteit is met sprongen vooruit gegaan. Mooi meegenomen aangezien er ook onwijs veel nieuwe apps ontwikkeld worden. Apps waar je bijvoorbeeld onwijs gave video’s mee kan maken. Hieronder vijf video-apps die je even moet checken!

TikTok

TikTok is een app waarmee je korte video's van maximaal 60 seconden opneemt. Net als Snapchat en Instagram is TikTok erg populair bij kinderen en jongeren. Misschien zegt de naam Musical.ly je iets? Ze heette TikTok namelijk eerst. De app werd toen vooral gebruikt om playbackfilmpjes op te nemen. Maar inmiddels zijn er ook heel wat andere korte video's op terug te vinden, bijvoorbeeld dansjes op jouw favoriete nummer.

Reverse Vid / Reverse Movie FX

In je koffie roeren tot er een hartje in de melk staat, vanuit een zwembad op de kant springen of soepel een heuvel op koprollen. Door je video’s om te draaien kun je leuke effecten creëren. De meeste smartphones hebben alleen geen omkeer-functie. Gelukkig zijn er goede apps om je daarbij te helpen. Probeer Reverse Vid of Reverse Movie FX eens, en ervaar het leven achterstevoren.

Reverse Vid – gratis (iOS) / Reverse Movie FX – gratis (Android)

Action Movie FX / FXGuru

Altijd stuntman of –vrouw willen worden, maar nooit de tijd genomen om te oefenen met het hangen aan helikopters of snoekduiken door explosies? Geen probleem met deze special-effects apps. Schiet een video en je voegt de vuurballen en gigantische aliens er gewoon digitaal aan toe. Je krijgt een paar mooie scènes om mee te beginnen en kunt de app uitbreiden met een hoop extra pakketten.

Action Movie FX – gratis (iOS) / FXGuru – gratis (Android)

Stop Motion Studio

Je kent ze wel, kleine animaties die eigenlijk bestaan uit honderden foto’s die allemaal net even anders zijn. Wallace & Gromit bijvoorbeeld. Filmmakers hebben stop motioninmiddels tot kunst verheven, maar met deze app is dit effect ook voor jou binnen handbereik. Leef je uit met kleipoppetjes, tekeningen of knipsels en laat je creativiteit de vrije loop.

Stop Motion Studio – gratis (iOS / Android)

Cinemagraph Pro / Fotodanz

Je denkt naar een portretfoto te kijken, en het volgende moment knipoogt de foto ineens naar je. Je hebt vast weleens een cinemagraph gezien zonder te weten dat het er één was. Levende foto’s, worden ze ook wel genoemd. Met Cinemagraph Pro of Fotodanz selecteer je een klein gebiedje in je video dat blijft bewegen, de rest wordt een foto.

Cinemagraph Pro – gratis (iOS) / Fotodanz – gratis (Android)

Gerelateerde artikelen