Nieuw op Crime & Investigation: Cops Who Kill

De titel van deze nieuwe crime-serie laat niet veel te raden over. In Cops Who Kill onderzoekt Will Mellor zaken waarbij agenten zelf moordenaars worden.

Van wetsdienaar naar wetovertreder

Door middel van gesprekken met experts onderzoekt tv-persoonlijkheid en acteur Will Mellor wat agenten bezielde om van wetsdienaar, wetovertreder te worden. Hoe de mensen die ons juist zouden moeten beschermen, zelf moordenaars blijken te zijn. Hij onderzoekt hoe de moorden van tevoren gepland worden en hoe de agenten hun politietraining gebruikten om hun sporen te wissen. Ook volgt Will hoe ze uiteindelijk veroordeeld worden en wat de gevolgen zijn voor alle betrokkenen.

Schrijnende zaken

De eerste aflevering gaat over de Britse Sarah Everard. Ze werd door een agent onder valse voorwendselen gearresteerd, ontvoerd, verkracht en vermoord in 2021. De zaak bracht een landelijke beweging op gang, waarin vrouwen hun dagelijkse angsten uitten om alleen over straat te gaan. Ook zien we 2 zaken waarin de echtgenotes van politieagenten op brute wijze werden vermoord en een agent die eerst zijn gezin vermoordde, voordat hij zelfmoord pleegde.

Cops Who Kill with Will Mellor zie je vanaf 8 mei elke maandagavond op Crime & Investigation, op kanaal 44.

Gerelateerde artikelen