De beste auto apps om files en flitsers te vermijden

Pak jij met vakantie de Route du Soleil richting het zuiden? Vermijd die eindeloze files en ontvang supersnelle updates over snelheidscontroles met deze auto apps. En omdat je in alle EU-landen mobiel kunt internetten, hoef je je geen zorgen te maken dat je bundel panne krijgt.

ANWB Onderweg: beste alles-in-1 app

Lekker weg in eigen land? Dan is ANWB Onderweg je beste vriend. Actuele file-informatie, zien waar er aan de weg wordt gewerkt én waar flitsers staan… deze app biedt het allemaal. Extra handig: met ANWB Onderweg zie je precies waar de benzine het goedkoopst is.

Flitsmeister: realtime lasergun updates

Op weg naar de zon zijn er in het hoogseizoen vaak traject- en snelheidscontroles. Natuurlijk zit je niet te wachten op een prent en daarom is Flitsmeister een essential op je smartphone. Deze app weet een heleboel. Waar er in Europa flitspalen staan bijvoorbeeld. En waar trajectcontroles zijn. Gebruikers geven dit door aan de app en hierdoor is de informatie van Flitsmeister altijd actueel.

Google Maps: altijd de juiste bestemming

Google Maps mag niet ontbreken in dit rijtje auto apps. Hiermee verdwaal je namelijk nooit. De app stippelt vooraf de beste route voor je uit. Ook checkt ‘ie waar het druk is op de weg. Blijkt onderweg dat een andere route sneller is? Dan past Google Maps de route voor je aan. Zo sta je op Zwarte Zaterdag niet vast bij Lyon! De app verbruikt data van je telefoonabonnement, maar gelukkig kun je die in de hele EU gebruiken. Zeg maar ‘dag’ tegen extra kosten!

Here WeGo: allround, offline topper

Navigeren kost data van je internetbundel, want onderweg wordt de wegenkaart gedownload. Zit je krap in je MB’s? Dan is Here WeGo de beste navigatie-app. Met Here WeGO kun je vooraf gratis wegenkaarten in hun geheel downloaden. Met deze wegenkaarten kun je via gps en dus kosteloos offline navigeren. Als je wilt, kun je ook online navigeren. Je krijgt dan tijdens het rijden verkeersinformatie.

Op Duits grondgebied

Leuk weetje over deze app: van Here WeGo gaan we waarschijnlijk nog veel horen. De app was eerst van Nokia, maar is inmiddels in handen van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler (waaronder ook Mercedes valt). Zij gaan de wegenkaarten van de app gebruiken als basis voor de HD-wegenkaarten die in de toekomst in zelfrijdende auto’s worden geïnstalleerd. Deze HD-wegenkaarten zullen tot op de centimeter nauwkeurig zijn.

Bonus: Apple Carplay & Android Auto

Wie weet heeft je eigen auto een mooie vakantiebonus voor je. Heeft ‘ie Apple Carplay of Android Auto? Dan kun je heel makkelijk je smartphone aan je auto koppelen. Komt goed van pas, want zo ontvang je gesproken navigatie-aanwijzingen luid en duidelijk via de autospeakers. Mooie extra is dat je zo ook muziek kunt luisteren via je smartphone op de speakers. Dat is nog eens comfortabel toeren! Met veel andere auto’s kan dit via een AUX-kabel. Ook handig om mee te nemen: een autolader, zodat je onderweg je smartphoneaccu niet hoeft bij te tanken!

Onbezorgd routes plannen

Met een mobiel abonnement van KPN kun jij altijd je routes plannen, in binnen- én buitenland. Zonder je zorgen te maken dat je bundel panne heeft.

Gerelateerde artikelen