Zo bescherm je jezelf tegen bankfraude

We maken bijna allemaal dagelijks gebruik van het internet, computers en onze mobiele telefoon. Heel makkelijk natuurlijk, vooral als je online wil winkelen, informatie zoekt of online wil bankieren. Helaas moeten we tegenwoordig ook rekening houden met criminelen die online actief zijn en door slimme trucs geld of persoonlijke gegevens willen stelen. In dit blog informeren we je over een nieuwe vorm van fraude en hoe je dit kan voorkomen.

Klantenservicefraude (of bankfraude) komt steeds vaker voor. Internetcriminelen doen zich in dit geval voor als een medewerkers van een klantenservice of een bank. Met slimme babbeltrucs proberen ze om zogenaamde ‘remote acces’ software op jouw computer te installeren. Dit zijn programma’s waarmee ze op afstand jouw pc kunnen besturen. Voorbeelden van programma’s die gebruikt kunnen worden om op afstand een computer te besturen zijn AnyDesk of Teamviewer.

Zodra een internetcrimineel je computer overneemt, is de kans groot dat hij of zij toegang probeert te krijgen tot je bankomgeving. Geef dus nooit via de telefoon persoonlijke- of accountsgegevens af aan iemand die je niet kent of vertrouwt en hang direct op.

Beter beschermd met KPN Veilig

Wil je nog beter beschermd zijn tegen deze vervelende vorm van fraude? KPN Veilig zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen dit soort ‘spy software’. Na het installeren van KPN Veilig kun je ervoor kiezen om ‘Banking-protection’ aan te zetten. Deze blokkeert direct ‘spyware’, stopt de banksessie en geeft je een waarschuwing. KPN Veilig is gratis bij een internetabonnement voor 2 apparaten.

Bekijk KPN Veilig

Gerelateerde artikelen