Zo bescherm je jezelf tegen bankfraude

Bankhelpdeskfraude is een populaire vorm van cybercriminaliteit. In 2022 bedroeg de schade door deze vorm van fraude bijna 51 miljoen euro. Hoe zorg je ervoor dat je er niet intrapt?

Bij bankhelpdeskfraude doen criminelen zich voor als een medewerker van jouw bank. Ze bellen je bijvoorbeeld over een dringend probleem. Daarbij spelen ze slim in op menselijk gedrag. Ze proberen jouw vertrouwen te winnen, spelen in op angst of gebruiken andere psychologische trucs. Als zo'n oplichter jou belt, lijkt het alsof het een echte medewerker van jouw bank is.

Ze weten veel van je

Op jouw telefoonscherm verschijnt het echte nummer van jouw bank, of het lijkt erop. De persoon die je aan de lijn krijgt, heeft dezelfde naam als een echte medewerker. Soms noemen deze criminelen persoonlijke details, zoals jouw adres, rekeningnummer of geboortedatum. Het lijkt alsof ze veel van je weten, waardoor het allemaal erg overtuigend overkomt.

Zo komen ze aan jouw gegevens

Oplichters hebben jouw gegevens vaak op illegale wijze in handen gekregen. Bijvoorbeeld door het hacken van websites van internetwinkels of via een datalek. Op het dark web, het verborgen deel van het internet waar criminelen actief zijn, zijn zelfs hele lijsten met telefoonnummers en andere persoonlijke informatie te koop. Of ze hebben je eerder een e-mail gestuurd met een verleidelijk aanbod waarop ze je gegevens hebben laten invullen. Oplichters kunnen ook een belcomputer telefoonnummers laten uitproberen. Je kunt er dus niets aan doen als een fraudeur jou belt. 

Dit willen ze dat je doet

Een truc die vaak wordt gebruikt, is dat oplichters je waarschuwen dat er verdachte activiteiten hebben plaatsgevonden op jouw bankrekening. Ze bieden aan om jouw geld veilig te stellen door het over te boeken naar een 'veilige rekening' of een 'kluisrekening'. Om je verder onder druk te zetten, zal de oplichter zeggen dat je dit meteen moet doen. Maar kluisrekeningen bestaan helemaal niet. Als je het geld overmaakt, komt dit terecht op de bankrekening van de oplichter of een medeplichtige. Wanneer je hier later achter komt, ben je jouw geld kwijt.

Ook kunnen oplichters vragen naar jouw pincode of inlogcodes, zodat zij het geld naar een veilige rekening kunnen overboeken. Of ze sturen je een sms met een link naar internetbankieren. Via die link kom je echter op een nepwebsite terecht die sterk lijkt op die van jouw bank. Als je jouw gegevens invult, heeft de oplichter jouw inloggegevens of pincode in handen. Daarmee zal hij meteen jouw bankrekening plunderen.

Een andere methode is om te vragen of je software op je computer wilt downloaden zodat deze op afstand kan worden overgenomen om je zogenaamd te helpen. Ook hier is het doel om je inloggegevens of pincode te verkrijgen. Soms vertelt de persoon aan de andere kant van de lijn dat je betaalpas niet meer veilig is en dat iemand van de bank of een koeriersdienst deze komt ophalen. Vaak staat er dan al snel iemand verdacht voor je deur om je pas mee te nemen.

Wat kun je doen?

Heb je het vermoeden dat je met een oplichter aan de lijn bent? Hang dan onmiddellijk op en zoek zelf het nummer van je bank op. Bel terug en wacht totdat je een medewerker spreekt om te controleren of het verhaal klopt. Geef nooit je inlogcodes of pincode aan iemand en laat niemand op afstand je computer overnemen. Klik niet op links die je naar een website sturen of die je vragen software te downloaden. Geef ook nooit je pinpas af aan iemand.

Wanneer criminelen eenmaal je telefoonnummer hebben, kun je door verschillende oplichters worden gebeld, zelfs vanuit het buitenland. Word je gebeld door een onbekend nummer? Neem dan niet op. Als je twijfelt, zoek dan op wieheeftgebeld.nl wie er heeft gebeld. Je kunt ook het nummer googelen en controleren of er veel spam-meldingen naar boven komen. Verdachte nummers kun je blokkeren op je telefoon. Overlast van ongewenste bellers kun je melden bij je telefoonprovider.Lees hier hoe je ongewenste telefoontjes kan stoppen. 

Een hulpmiddel is onze beveiligingssoftware KPN Veilig. KPN Veilig biedt banking protection. In banking protection zit een remote access tool bescherming. Zo wordt je beschermd tegen kwaadwillenden die op afstand je computer willen overnemen. Als je op een bankwebsite zit en er wordt een toegang op afstand tool geopend, dan wordt deze geblokkeerd. Je krijgt hier een waarschuwing van. Zo ben je er op tijd bij. Installeer KPN Veilig hier.

Toch opgelicht, wat nu?

Ben je er toch ingetrapt? Je hoeft je niet schuldig te voelen. Je bent in de val gelokt door een crimineel die heel slim te werk is gegaan. Bel direct je bank en volg de aanwijzingen van de medewerker op. In geval van nood kan je bank op afstand al je bankrekeningen, saldo's, bankpassen of inlogapparaatjes blokkeren. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, alleen aan je bank te vragen. Doe ook aangifte bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief) of via de website van de politie.

Samengevat

Krijg je een telefoontje dat je niet helemaal vertrouwt? Bedenk dan dat je bank je nooit zal vragen om:

  • Je inlogcodes, pincode of beveiligingscodes

  • Geld over te maken

  • Direct in te loggen op internetbankieren of de app van je bank via een link

  • Via een link in een e-mail of sms geld over te boeken

  • Je betaalpas op te sturen

  • Iemand naar je adres te sturen om je betaalpas op te halen

  • Toegang te krijgen tot je computer, tablet of smartphone

  • Software te downloaden op je computer

Gerelateerde artikelen