3 apps om je herinneringen tot leven te brengen

We fotograferen en filmen er tegenwoordig lustig op los met onze telefoons, maar wat doen we met al deze herinneringen? Vroeger plakten we foto’s in een fotoboek en bladerden we daar op familiebijeenkomsten gezellig doorheen, maar met z’n allen foto’s terugkijken op een telefoon is toch iets minder handig. Toch zijn er ontzettend veel manieren om iets leuks te doen met je digitale herinneringen. We hebben drie apps voor je op een rijtje gezet die je helpen met het bijhouden, organiseren en terugkijken van je mooiste momenten.

Timehop

Met Timehop hoef je eigenlijk niets te doen om toch elke dag een nostalgische duik te nemen in je vergeten herinneringen. Je koppelt je Facebook, Twitter en Instagram accounts en vanaf dat moment krijg je elke dag van Timehop een berichtje met foto’s of statusupdates van wat je één, twee, of misschien wel vijf jaar geleden aan het doen was. Een feest van herkenning, speciaal voor de luie archivarissen onder ons!

Timehop is gratis beschikbaar voor Android en iOS

Moldiv

Als je het niet erg vindt de handen zelf ook uit de mouwen te steken, is Moldiv misschien wel iets voor jou. Met deze app maak je fantastische collages, die er uitzien alsof je ze door een professionele ontwerper hebt laten vormgeven. Je laadt een paar foto’s in, kiest één van de honderden layouts om ze in te zetten, en vervolgens heb je oneindig veel mogelijkheden om je collage te perfectioneren. Hou je van een simpel recht grid? Dat kan. Wil je liever je selfies verwerken in een magazine-cover of een film-poster? Dat kan ook!

Moldiv is gratis beschikbaar voor Android en iOS

PicYourMoment

Elke dag 1 foto op een onverwacht moment, dat is PicYourMoment. PYM is een app die je zo het echte leven van alledag laat vastleggen. Persoonlijk en dichtbij. Zodra je de app opent wordt de foto vanzelf gemaakt. Je kunt een filter kiezen en een bijschrift toevoegen. Weet jij nog wat je vandaag drie jaar geleden deed? Check het!

PicYourMoment is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen