Alle Samsung Galaxy toppers op een rij

Sinds 2009 weet Samsung elk jaar weer wat (sterren)stof doen opwaaien met haar nieuwste Galaxy modellen. Dit jaar waren daar de Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra. Drie regelrechte supersterren met de laatste innovaties! We blikken terug op alle Samsung Galaxy smartphones. Reis je met ons mee?

2009: moeder aller Samsung Galaxy's

In 2009 ziet de eerste Samsung Galaxy het levenslicht. Met van die toetsen onder het scherm. Hoe nostalgisch?! Het is tevens de eerste Samsung telefoon met Android, Google's mobiele besturingssysteem. Daarmee vormt de kersverse Samsung Galaxy smartphone in 2009 de basis voor de hypermoderne supersterren die volgen.

2010: Samsung Galaxy S zet de toon

Met de Samsung Galaxy S zien we voor het eerst het bekende design waar we vandaag de dag nog steeds iets van terugzien. Het is de eerste Galaxy waarbij je kunt kiezen tussen 8 GB of 16 GB opslaggeheugen. Ook maken we via deze telefoon kennis met Super AMOLED-beeldschermen. Wat het betekent? Superscherp, levensechte kleurweergave en super detailrijk beeld! Deze schermtechniek is inmiddels niet meer weg te denken bij de Samsung Galaxy modellen. Van de Galaxy S-smartphone brengt Samsung iets later in het jaar ook een groter Plus-model uit.

2011: Galaxy SII, serieuze concurrentie

In 2011 stapt de Samsung Galaxy SII in de ring. Gewapend met tot dan toe ongekende features gaat deze tweede Galaxy S de strijd aan met concurrenten als de Apple iPhone. Zo maakt de camera van de Samsung Galaxy SII foto’s van maar liefst 8 megapixels mét flits! Ja, dat is veel in die tijd. Het Super AMOLED Plus-beeldscherm is beschermd met een laag megasterk Gorilla Glass. Daardoor kan de telefoon tegen een stootje. En met een grote accu van 1.650 mAh gaat hij ruim twee dagen mee.

2012: Galaxy SIII, op alle fronten feest

Met de lancering van de Samsung Galaxy SIII in 2012 verheft Samsung de Galaxy S écht tot ster. Samsung kiest voor een nieuw, modern ontwerp voor de Galaxy telefoons. Zo staat de Samsung Galaxy SIII vooral bekend om z’n opvallende design: de elegant afgeronde hoeken. Dit slanke Galaxy toestel is verkrijgbaar in een aantal spetterende kleuren zoals blauw, rood en roze. Nieuw op de dansvloer is S Voice: het eerste spraakherkenningsprogramma van Samsung. Het is dus geen surprise party dat er maar liefst 50 miljoen exemplaren binnen een jaar tijd over de toonbank gaan.

2013: Samsung Galaxy S4, sneller dan snel

De populariteit van de Samsung Galaxy S-serie wordt mogelijk nog groter met de Samsung Galaxy S4. Niet onterecht: Samsung trekt de modernste snufjes uit de kast voor de S4. De S4 is smaller dan de SIII, maar heeft wel meer scherm: 5 inch tegenover de 4,8 inch van z’n voorganger. De S4 is de eerste telefoon ter wereld met een octacoreprocessor. Een processor met maar liefst acht kernen waarmee de Samsung S4 de Usain Bolt onder de smartphones wordt. Sneller dan snel dus! Bovendien krijgt de camera van de Galaxy S4 een dikke upgrade: van 8 megapixels naar 13.

2014: Samsung Galaxy S5, waterbestendig

De Samsung Galaxy S5 brengt in 2014 weinig nieuws ten opzichte van zijn voorgangers. Ja, de Galaxy S5 wordt door Samsung uitgerust met een hartslagmeter en vingerafdrukscanner. Maar het design is onveranderd. Voor de prijs die je voor de S5 neerlegt is dat in 2015 niet erg indrukwekkend. Wat wel een dik pluspunt is: de telefoon is een van de weinige high-end smartphones die water- en stofbestendig is.

2015: Samsung Galaxy S6, curvy eyecatcher

Met de Galaxy S6 gaat Samsung er weer vol voor. Van dit exemplaar brengt Samsung twee versies uit: de S6 en de curvy S6 edge. Bij de Galaxy S6 edge is het scherm voor het eerst gebogen aan de zijkanten. Dit noemt Samsung later het Infinity Display. Maar Samsung maakt de Galaxy ook wat stugger. Ze doet de verwisselbare accu en achterkant in de ban. Ook is de S6 niet water- en stofdicht en kun je het geheugen niet uitbreiden. De fans zijn onder de indruk van de vorm maar missen deze punten.

2016: Samsung Galaxy S7, lat gaat omhoog

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Zo lost Samsung in 2016 de gebreken van de S6 op via de Samsung Galaxy S7. Want de S7 is wederom water- en stofbestendig. Ook het opslaggeheugen is weer uit te breiden. Nog een verbetering is de camera van de Galaxy S7. Hoewel hij vier megapixels minder telt dan die van de S6, is de kwaliteit van de foto’s vele malen beter. Dat komt door een grotere lensopening, een supersnelle autofocus en verbeterde stabilisatiesoftware. Hier zien we de eerste tekenen aan de wand van Samsungs superieure cameratechnologieën.

2017: Samsung Galaxy S8, toppunt van luxe

In 2017 is daar de Samsung Galaxy S8. De S8 brengt ons een nieuwe luxestandaard waar andere smartphones alleen maar van kunnen dromen. Het afgeronde Infinity Display met de ultradunne randen is voortaan standaard op de S8 en de S8 Plus. De navigatieknoppen aan de voorkant zijn verdwenen. Hierdoor krijgt de Galaxy S8 de ultra chique uitstraling die deze smartphone van hoogstaande kwaliteit verdient. Ook maken we de introductie van een ‘butler’ mee: Bixby, de nieuwe persoonlijke virtuele assistent van Samsung. Bixby is altijd at your service.

2018: Samsung Galaxy S9, gigantische krachtpatsers

Dan is het in 2018 tijd voor de nieuwste Samsung Galaxy-modellen: de Samsung Galaxy S9 en S9+ en Samsung Galaxy Note9. Gigantische krachtpatsers vol waanzinnige features! De S9 modellen die Samsung aan het begin van 2018 onthulde, worden geroemd om hun spectaculaire cameraprestaties. Haarscherpe foto’s in het donker maken en super slow motion filmen zijn een peulenschil voor deze topper. De geinige AR Emoji-toepassing, waarmee je jezelf in een geanimeerde emoji omtovert, is een leuke kers op de taart. De Samsung Galaxy S9 is daarmee nu al iconisch.

De grote broer van de S9 modellen is de Samsung Galaxy Note9. Deze reus heeft dezelfde cameraprestaties als de S9 en is dankzij de geïntegreerde en verbeterde S-Pen perfect voor iedere creatieveling. Mooie extraatjes: je kunt de Note9 tot wel 512 GB intern geheugen uitbreiden en hij heeft een flinke 4000mAh batterij. Opvallend! De meeste smartphones hebben tegenwoordig een batterijinhoud van rond de 3000mAh. De Note9 gaat dus met gemak de hele dag mee.

2019: Samsung Galaxy S10, ultieme camera's

In 2019 doet Samsung er een schepje bovenop. Dat betekent veel nieuwe smartphones. Onder andere een compleet nieuwe Galaxy A serie, waaronder de A10 en A20e. Gebruik je je telefoon vooral om te bellen en berichten te sturen? Dan is een van deze instapmodellen iets voor jou. Heb je liever een middenklasser? Ga dan voor de A40, A50 en A70. Wat handig is om te onthouden: hoe hoger het cijfer, hoe beter het toestel.

En ja, na de Samsung Galaxy S9 komt de S10. Ook dit is weer een toptoestel! De Samsung Galaxy S10 is uitgerust met een randloos Cinematic Infinity O-Display voor de ultieme kijkbeleving. Maak je graag foto's en video's met je telefoon? Ook dan zit je helemaal goed met Samsung Galaxy S10 modellen. Zo leggen de Ultra-wide camera's je omgeving vast zoals jij die ziet met het blote oog!

2020: Samsung Galaxy S20, fabulous design

In 2020 maakte Samsung de sprong van de Galaxy S10 en Note10-serie naar de Galaxy S20 en Note20-serie. Daarmee lopen deze smartphones gelijk met de jaartelling. Wel zo gemakkelijk! Deze toestellen zijn voorzien van een krachtige processor, meerdere topcamera's en een fabulous design.

2021: uitbreiding van het heelal

Ben jij klaar voor de volgende big bang van Samsung? Check de Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus en de Samsung Galaxy S21 Ultra!

Gerelateerde artikelen